Werk in Wording

28 augustus 2014

Deze prachtige regenboog kleurige wollont was een cadeautje. Het werd aangeboden omdat het niet echt geschikt meer zou zijn voor spinnen, doordat het al t lang in een plastic zak had gezeten.

Maar voor vilten, of voor poppenhaar voor mijn Dottee Dolls zou het perfect zijn. Het was best nog zacht maar inderdaad sommige stukken waren al vervilt. Toch kwam het er niet echt van om het te gaan gebruiken, het zag er zo mooi en vrolijk uit en het goede project diende zich maar niet aan.

Tot ik van twee Ravelry vriendinnen voor mijn verjaardag spintollen kreeg. Van Linn de prachtige donkerkleurige met haak en stenen gewicht/schijf, en van Silke de mooie houten Russische zonder haak. Leren spinnen wilde ik al heel lang, en geheel onverwacht krijg ik van twee mensen prachtige spintollen, en van beiden ook nog eens de wol om het te gaan uit proberen.

14 augustus 2014

Het paarse garen is het eerste dat ik gesponnen heb, Silke had een klein restje prachtige Merino bij gesloten, en dit was perfect voor mijn eerste poging om het spinnen onder de knie te krijgen. Het is maar 5 meter garen, maar wel mijn eerste gesponnen draadje. Het is nog wel enkeldraads, single, en verkeerd om gesponnen, tegen de klok in, maar ik ben er heel blij mee.

18 augustus 2014

Na dit eerste stukje kan ik de verleiding niet weerstaan om de Regenboog Merino toch uit te proberen, en ondanks een paar lelijke stukken heb ik na een paar dagen deze prachtige spintol met het mooiste garen dat je je kunt voorstellen. De kleuren zijn heel intens en ik ben maar wat trots op mijn eerste eigen garen.

25 augustus 2014

R.Melgert

Een week later heb ik twee prachtige strengen met regenboog garen, gereed om getwijnt te worden. Dit garen heb ik nu wl met de klok mee gesponnen, maar eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit. Zolang je maar rekening houd met het feit dat, als je gaat twijnen, je dat de andere kant op doet. Twijnen zorgt niet alleen dat je twee draden mooi om elkaar heen draaien en je een mooie dikkere draad krijgt, maar geeft ook meer stevigheid aan je garen. Je kunt wel met een enkele draad breien, alleen gaat het werk dat je maakt dan draaien, vanwege de twist die je in je garen gesponnen hebt.

27 augustus 2014

R.Melgert

Als ik al mijn wol gesponnen heb wikkel ik die om de leuning van een stoel om te zien hoeveel meter ik nu gesponnen heb. Daarna maak ik met behulp van een wolwinder er twee twijnbolletjes van.

Hier zie je beide soorten garen, links de enkele draad vlak na het spinnen en rechts mijn tweede streng na het twijnen. Voor het twijnen had ik de streng zo opgewonden dat ik tegelijkertijd de binnendraad n de buitendraad kon gebruiken. Maar ik had ook kunnen kiezen om beide strengen te gebruiken als die even lang waren geweest.

R.Melgert

Na het twijnen heb ik twee prachtige strengen garen, bijna klaar om er iets van te breien

R.Melgert

Maar eerst moet het nog voorzichtige worden gewassen, om de twist van het garen 'vast' te zetten, zodat de draad mooi blijft en zichzelf niet weer uit elkaar draait. Het is een prachtig gezicht die twee strengen aan de lijn, ik verheug me nu al op het breien van de vingerloze wantjes die ik er van wil maken.

28 augustus 2014

R.Melgert

Nadat mijn garen helemaal droog is kan ik er weer bolletjes van maken, het eerste bolletje weegt 37 gram en is ruim 41 meter, het tweede is iets lichter in gewicht, 34 gram, maar is wel iets langer namelijk bijna 46 meter. Hoe langer ik spon hoe dunner de draad werd, maar toch is het nog een vrij dikke draad met geregeld dikkere stukken wol erbij, wat een heel leuk effect geeft.

R.Melgert

Hier zijn mijn twee prachtige bolletjes Regenboog Merino te zien, geen dun garen om bijvoorbeeld sokken van te breien, maar mooi dik garen prima voor vingerloze handschoentjes. Nu alleen nog het perfecte patroon vinden. De meeste wantjes zijn met een veel dunner garen gebreid.

Ik kreeg veel complimenten en ik kreeg te horen dat ik binnen niet al te lange tijd prachtig dun garen zou spinnen, ik was nogal teleurgesteld dat het garen niet mooi gelijkmatig en dun was. En juist daarom werd me ook aangeraden om een deel van mijn eerste garen te bewaren, want als je eenmaal dun spint, schijnt het moeilijk te zijn om nog spontaan garen met veel textuur te spinnen.


Reageren

Nieuw/Weblog

Dit ben ik

Werk in Wording
Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties
Gastenboek