VQ-Marathon opdracht 9 en Yana krijgt een nieuw dekentje

Zondag 15 mei 2016

Soms is het in je hoofd zo druk en heb je het gevoel dat je echt geen rust en tijd hebt om te schilderen, werken in je journal, breien, of wat je ook maar doet op creatief gebied, de kunst is het dan om te gaan denken dat je WEL tijd en rust hebt voor schilderen, en begin gewoon.
Huisjes begonnen op een half deel van mijn abstracte blad.

Opdracht 9: Hoofd leegmaken

Het eindresultaat zijn deze grappige huisjes, die wel verdacht veel op Yana's huisje lijken. Bergen en lucht heb ik met een paletmes gedaan, en ik vind het effect perfect voor het onderwerp. Ik moet echt vaker met palet- of schildermes gaan werken, en niet alleen een oude bankpas/creditkaart. Het is bovendien ook nog eens flexibeler en dat is vooral handig voor kleine stukjes, of in mijn journal waar ik soms maar kleine stukjes kleur wil aanbrengen tussen tekst en afbeeldingen.

Thema: Let painting Quiet your mind
'Huisjes'

Onbewust als voorbeeld gediend?

Het dekentje in het huisje is Yana's nieuwe deken dat ik vorige week heb gemaakt, groter dan haar eerste 幯 met speeltjes. Ze moet het hier nog even aanzien, maar later gaat ze er toch lekker op slapen. Of ze ook met de aanhangsels, een gehaakte muis en twee pompoms, speelt weet ik niet, het ziet er in ieder geval grappig uit.

Yana's nieuwe dekentje

 

Mijn superzachte vest is klaar

Vrijdag 13 mei 2016

Tussendoor nog wel wat anders dan schilderen en VisionQuest gedaan, zoals dit leuke vest breien, van superzacht harig katoen, met 澭n strookje goudkleurig garen.


VQ-Marathon opdracht 8: Schilder een eigen landschapsfoto na

Zaterdag 7 mei 2016

Het naschilderen van een eigen landschapsfoto is een opdracht die ik wel heel erg leuk vind. Misschien zelfs nog wel leuker dan het maken van de foto zelf. Ik heb een foto gebruikt van een 'nieuw' wandelgebied, dat we pas ontdekt en bezocht hebben: Fayersheide tussen Almelo en Vriezenveen.

Fayersheide, bij Vriezenveen

De ondergrond is het grote blad van de vorige dag dat er nog iets doorheen schijnt. Ik gebruik allerlei tinten paars, maar het voorjaarsgevoel is daardoor in een winters landschap verandert. Op zich ben ik er tevreden mee, het is een 'open' landschap geworden dus opdracht 8 is voltooid, maar...

Opdracht 8: Schilder een eigen landschapsfoto na
Thema: Ik sta open.....

...ik ben niet zo'n wintermens, dus besluit ik om een tweede schilderij te maken om iets meer zonnigs en warm, maar wel met het paars, te cre褰en. Dit volgende, extra schilderij is wel een blijvertje geworden, kleuren en onderwerp zijn helemaal naar mijn zin...

Tweede schilderij: 'Fantasie Landschapje'

...en zoals het hoort over het vorige, Fayersheide, heengeschilderd.


Kandinsky cirkels en bladeren

Maandag 2 mei 2016

Daarna kwam dan Kandinsky aan de beurt. Te groot naar mijn zin, een beetje saai maar ondanks dat is het eindresultaat wel kleurig. Ik heb nu over mijn kopvoeter geschilderd, ook al vond ik die toch wel grappig. Maar ja, het ging om loslaten, onthechten en van iets moois iets veel mooiers maken tot je bij dat schilderij komt dat je uiteindelijk echt wilt bewaren. En deze cirkels horen gewoon in een vierkant vlak te staan, maar ik had net zo gemakkelijk ook 20 kleinere cirkeltjes kunnen maken over de gele mok heen bedenk ik me net...misschien iets voor een andere keer.

Opdracht 6: 'Kandinsky-Cirkels'
Thema: Verzet-Weerstand

's Middags begin ik alweer aan de volgende opdracht: 7, een groot blad is misschien saai en eentonig groen, juist de vorm maakt dat ik dit leuker vind dan de kleurige Kandinsky cirkels. Ik teken of schilder wel vaker bladvormen in mijn journals, vooral herfstbladeren hebben met hun vaak intens felle kleuren, mijn voorkeur.

Opdracht 7: Kies een element uit de natuur, 'Boomblad'
Thema: Rainbow Warrior

Dus schilder ik met het restantje rose verf op een kleiner restantje donkerbruin karton, een ander bloem- of boomblad. Hierbij gebruik ik de achterkant van mijn penseel, in de nog natte verf, om de bladnerven aan te brengen.


Uiltje in mijn posterjournal

Zaterdag 30 april 2016

Omdat ik de uiltjes die ik tot nu toe op canvas heb geschilderd, zo leuk vind om te doen, maak ik er nu 澭ntje in mijn VQ Poster journal. Eerst een ondergrond van allerlei restantjes papier, en een dun laagje verf...

en daarna de contouren opzetten van mijn uiltje, en helaas blijft het hier voorlopig bij


Nieuwe opdrachten schilderen over de oude

Vrijdag 29 april 2016

Het kopje werd overschildert met grote bloemen

'Gele mok' word 'Gele bloemen'

Ik houd het met de bloemen op de drie basiskleuren die we voor de hele marathon gebruiken, rood, geel, blauw en wit voor het lichter maken en accenten, en zwart, maar dat meng ik liever zelf uit de drie kleuren om een levendig zwart te krijgen.

Opdracht 5: Bloemen 'Herfstboeket'. Thema: Creatieve Activiteiten

Omdat er een aantal leuke schilderijen van olifanten te zien waren in VQ van Whitney in de vorige maand, besluit ik om als extraatje een olifantje te schilderen, maar wel weer op canvasboard. Ik gebruik een board met een achtergrond/ondergrond van allerlei kleurtjes, penseelstreken om het penseel zo schoon mogelijk te maken, maar geen verf te verspillen. Ik vind dit een geweldige manier om een schilderij te beginnen, dat had ik al eerder ervaren met de eerst uil die ik geschilderd had.

Olifantje

En deze is zo leuk geworden, dat die voorlopig niet overschildert word. Het heeft ruim een week geduurd voordat het af was, dus, een blijvertje.

Extra oefening in kleurmengen

Nieuwe opdracht, nieuw extraatje, nieuw voorbewerkt 'canvas'

Opdracht 6 is wel heel kleurrijk, cirkels in de stijl van Kandinsky, maar na het olifantje zijn grote vlakken vullen met kleur een beetje saai. Als alternatief kon je ook kiezen om een mandala te schilderen, dus daar ben ik maar mee begonnen, over een nieuw vierkant ondergrond heen, maar als extraatje telt dit derde niet me, net als de vorige extraatjes. Ik werk tegelijkertijd aan het schilderij van het olifantje, dus wordt het een kleurige, fleurige boel op mijn ezel.

Opdracht 6: Extra Mandala


Nieuw poppenhuis: Exmouth

Donderdag 28 april 2016

De afgelopen tijd schoot het bijwerken van de webzijde er af en toe flink bij in, maar hierbij toch een overzicht van wat ik in die weken allemaal gedaan heb, met als laatste... het uitpakken van mijn nieuwe poppenhuis dat helaas licht beschadigd blijkt en niet de maat/schaal heeft die er in de beschrijving staat

Mooi maar beschadigd

Naast de kleine beschadiging aan het zijpaneel, zag het huis er op het eerste oog goed uit, tot het in elkaar gezet was en ik met het tijdelijk inrichten begon met de meubeltjes en poppen van het DelPrado huis.

Het huis blijkt geen 1 op 12 maar, na uitrekenen van de deur op schaal, 1 op 16 te zijn. En helaas is daar nu net niets of maar heel weinig voor te koop.

'Exmouth', ongeverfd ,Streets Ahead Dollshouse

En na het tijdelijk inrichten met de meubeltjes van het Delprado huis, blijkt dat alleen de lage meubeltjes wel passen, maar de hogere kasten en haard niet, die zijn echt voor kamers van 24cm hoog, en niet voor de 20cm die deze kamers, zoals vrijwel alle huizen van dit merk, in werkelijkheid zijn.

Tijdelijke bewoners in hun te krappe woning

Helaas past dus mijn nieuwe popje niet echt in het huis, ze kan nog wel door de binnen 'deuren',

maar niet door de buitendeur. Die blijkt echt veel te klein voor een 'normaal' poppenhuispopje van 14 cm. Ik zal dus zelf popjes van ongeveer 10cm hoogte moeten maken.

Geen pretje zo'n lage deurMeer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren