Werk in Wording afmaken

Vrijdag 15 januari 2016

De afgelopen week verder gewerkt in mijn journal en 'Woman Unleashed', ik ben nu over de helft dus zal het niet lang meer duren voordat ik eindelijk de 'Retreat' kan afsluiten. Hier nog een aantal pagina's, voornamelijk met veel tekst.

Dag 2, 6, 7 en 8...veel tekst

Ook ben ik deze week begonnen eindelijk met LifeBook 2016 begonnen van Tamara Laporte. En verder ben ik ook met een korte online cursus Animatie begonnen, elke week met een andere vorm van Animatie. De eerste week ging het om het maken van flipboekjes met als onderwerp een stuiterende bal en dat filmen. Jammer alleen dat ook hier weer niets op de eigen webzijde van FutureLearn geplaatst kan worden, maar dat je naar YouTube word verwezen.

LifeBook 2016

En van de vrouwen van 'Woman Unleashed', Whitney Freya, had als cadeautje een gratis cursus aquarel schilderen: '21 Days of Painting Meditation' en dat blijkt eigenlijk wel heel erg leuk te zijn. Wel even weer wennen aan meditaties, maar het schilderen op gevoel en muziek is erg leuk.

Dag 1: 1ste Chakra - de Stuitchakra

Eerst kwamen de 7 chakra's aan bod. De eerste drie deed ik 's middags nadat de nieuwe video er was, korte videos van ongeveer 6 7 minuten met muziek die niet altijd even prettig was om aan te horen. Soms duurde het even voordat de nieuwe video er was, mede door het tijdsverschil, waardoor ik pas 's avonds kon schilderen. De kleuren kwamen soms anders uit dan verwacht, vooral doordat ik bij lamplicht moest werken.

Dag 02: Buikchakra

Dus daarna heb ik een dag over geslagen, eigenlijk dus een avond, zodat ik 's ochtends een kwartiertje tot 20 minuten kan schilderen aan die van de vorige dag. Een lekker ontspannen begin van de dag.

Dag 03: Zonnevlecht

Ik had nog een oud aquarelblok in de kast liggen, en dat had de perfecte grootte voor deze aquarellen. Ik kwam 4 pagina's te kort, maar die heb ik uit een ander blok gehaald waarvan het papier vrijwel dezelfde dikte had.

Dag 04, Hartchakra

Het kaft was saai dus heb ik dat beschilderd. Eerst met Gesso, en daarna met aquarelverf. Best een uitdaging en het drogen duurde ook vrij lang. Maar met het eindresultaat ben ik best tevreden.

Kleurig kaft 21 Days of Painting Medittion

 

De eerste creatieve week van 2016

Donderdag 7 januari 2016

Ik ben de afgelopen week veel bezig geweest in mijn 'Woman Unleashed' journal dat nog steeds niet klaar is. 2 Januari was de afsluiting van het project, maar ik ben nog niet eens halverwege. Heel toevallig ontdekte ik bij een andere groep, waar hoofdzakelijk mixed media gedaan wordt, dat n van hen ook meedeed. En zij laat gelukkig een aantal van haar pagina's zien, mooie vrij rustige pagina's die allemaal dezelfde stijl hebben. Zo anders dan wat ik doe, jammer dat je natuurlijk weer alleen op facebook pagina's kunt plaatsen en bekijken.

Dag 4: Listening - Luisteren, Lisa Schrader en Char Tosi

En daar doe ik, en toch nog een flink aantal meer denk ik, niet aan mee. Jammer dat Amber die mensen dan niet de mogelijkheid geeft om pagina's op haar eigen webzijde te plaatsen. Gelukkig kan ik in ieder geval mijn pagina's hier laten zien.

Zoals onderstaande pagina, gedaan met oliepastels. De tekening wilde meer dan de ene pagina, dus niet alleen in de meditatie was sprake van expansie, ook de tekening gedroeg zich zo en nam gewoon de hele dubbele pagina in beslag. En doordat dit de middelste pagina is, gaat dat ook heel gemakkelijk. In het midden is het groene pluizige garen te zien dat ik als binding heb gebruikt. Hierdoor kon ik deze pagina eruit halen om zo beter te kunnen werken.

Dag 5: Releasing - Loslaten, Chris Zydel

Maar ook de 2de sessie van die dag nam twee pagina's in beslag. Al de notities pasten domweg niet op n pagina. Geen probleem, mocht ik toch te weinig hebben ingebonden, ik kan zo nog een aantal pagina's meer toevoegen. En dat doe ik dan ook, al was het maar voor de volgende keer, met de Zomerwende 2016.

Dag 5: Releasing - Loslaten, Lisa Marie Rosati

Hierboven een foto van de tekening, waar ik zo tevreden over ben, die moest ik gewoon op de foto zetten. Inkleuren is een risico, want alles is natuurlijk weer priegelig klein. En op deze manier heb ik in ieder geval nog een voorbeeld mocht het volledig misgaan met het schilderen en kleuren. Maar na drie dagen was hij eindelijk af en ik heel tevreden. Er is zveel te zien, te lezen en vooral om over na te denken, vooral al de slapende katjes, die staan voor 'catnaps'. Met de rechterpagina was ik in eerste instantie niet tevreden, maar dat is gelukkig nu wel veranderd.

Queen Years - Overgang

Gisteren heb ik onderstaande rechterpagina gemaakt, lekker simpel, wat tekst, een tekeningetje en een achtergrond, die ik pas het laatst heb gemaakt met aquarelverf. De linkerpagina heb ik al een paar dagen eerder gemaakt, maar gisteren pas van tekst voorzien. Eigenlijk is het alleen maar de achtergrond, de foto die ik er in wil plakken, ontbreekt nog. Op de roos komt nog een kleine foto van Yana, maar dat kan ik maar niet terug vinden.

Dag 6: Sharing - Delen, Bonnie Chiu, Giovanna Silvestre

En vandaag hen ik met mijn favoriete mixed media artiest gewerkt, en de enige die ik van al deze 'Guides' zoals ze genoemd worden, ken: Tamara Laporte, of Willowing zoals de meeste mensen haar kennen. Een Nederlandse vrouw die al jaren in Engeland woont, en die ondanks haar handen, die door reuma misvormt zijn, geweldig mooie, lieve, speelse kunst maakt, veel workshops geeft n oprichtster van 'Lifebook' waar ik dit jaar voor het eerst ook aan mee doe.

Dag 7: Loving - Houden van, Tamara Laporte


Woman Unleashed Retreat

Dinsdag 29 december 2015

Vorige week ben ik samen met duizenden anderen begonnen aan de gratis 'Woman Unleashed' online retreat, door Amber Kuileimailani Bonnici uit Hawai. Het wordt gehouden van 21 December, de introductie 20 december, tot de afsluiting op 2 januari.

Omdat ik geen geschikt journal of schrift had, heb ik van aquarelpapier een nieuw journal gemaakt. De pagina's, 4 katerns van 4 dubbele pagina's, heb ik gebonden door garen vanuit het midden van het katern, om het kaft te binden. Op deze manier kan ik later nog pagina's toevoegen, of er n uithalen als ik daar op wil werken zonder de rest te besmeuren met verf inkt of lijm. Door de pagina in het midden onder de draad door, of tussen twee pagina's, te schuiven gaat dat vrij gemakkelijk, zelfs als de pagina al bewerkt is, al moet je natuurlijk wel opletten.
Had ik van een 3-, of 5 gat's binding gebruik gemaakt, dan was dat uiteraard niet mogelijk geweest. Of ik had de binding los moeten maken en daarna weer opnieuw in moeten binden. Maar daar wordt het kaft en pagina's niet echt mooier van, weet ik uit ervaring.

Als introductie natuurlijk wat informatie over het waarom en wat te verwachten, een meditatie, daarna werden er wat dingen aangedragen die je kon doen voor de retreat echt begon, zoals je kaft versieren en eventueel een 'niet storen' bordje maken. Ik heb het voorlopig maar bij het kaft gehouden.

Natuurlijk loop ik alweer achter, vandaag is dag 10 alweer en ik heb net dag 3 gedaan. Maar de rest komt ook wel. Er zijn telkens 2 'workshops' per dag, meestal n die met lichaamlijke ontspanning te maken heeft, meditatie of yoga, en de ander is meer een creatieve ontspanning samen met een meditatie, schilderen over gevoel, toekomstplannen, dromen, al wat je kunt doen om 2016 een fantastisch jaar voor jezelf te maken.

Dag 1: Choosing, meditatie door Amber

Amber is de enige vaste persoon, verder is er telkens een andere gast die iets organiseerd en vaak ook een extra 'geschenk' voor je heeft, een pdf, korting, of een eigen gratis korte cursus. De meesten ken ik niet, eerlijk gezegd 'ken' ik alleen Tamara Laporte van "Willowing and Friends". Bij haar heb ik een aantal workshops gedaan, maar dat maakt het wel spannend. Onderstaand een pagina van de sessie 2 dag 1, over toekomstdromen voor 2016, door Dr Mary Pritchard, en intutief schilderen door Alena Hennessy, sessie 2 dag 3.

Dag 2: Changing en 3: Resting

Het intutief schilderen was leuk, maar onwenning en niet echt gemakkelijk. En niet echt iets dat ik spontaan zou doen op deze manier, maar het is verademend om vrij met verschillende materialen te werken inkt, aquarelverf, waskrijt, acrylverf, penseel, en handen. En natuurlijk zit ook hier een meditatie bij, en een woord dat het eerst in je opkomt na 'I am...' in de meditatie.

Dag 3: I am Loved

Om te voorkomen dat mijn journal straks open gaat staan, vooral omdat sommige pagina's nogal veel lagen zullen gaan krijgen, gebruik ik n van de twee kettingen, die ik pas van iemand gekregen had samen met nog meer spulletjes. Het zijn mooie sierraden en perfect voor mijn journal. Nu hoef ik niet meer bang te zijn dat mijn journal zich aan het eind van de dag niet meer laat sluiten. Ik weet van de vorige keer, dat de pagina's flink veel lagen aan het eind van de dag kunnen hebben. Het was even uitproberen hoe de ketting te gebruiken, maar met een schuiflusje gaat het perfect. Ik kan de sluiting goed strak trekken en toch laat het zich daarna vrij gemakkelijk weer openen.

Dus, nu we bijna aan het eind van 2015 zitten, heb ik niet alleen mijn webzijde op orde, heb ik weer geschilderd n in een journal gewerkt, ook is mijn schilderij af, en ik ben er toch wel heel erg blij mee.

Zomerbloemen in het veld


Noodwoning

Dinsdag 8 december 2015

Het tijdelijke huis voor mijn popjes en drie van de kamertjes. Niet ideaal maar wel op de plek waar het originele huis ooit stond.


Lekker warme oren

Zondag 6 december 2015

Deze muts ben ik vorige maand al begonnen maar moest hem weer uithalen. Maar nu is hij dan eindelijk klaar, op tijd voor de kou. Het is niet zo heel goed te zien, maar de kleuren zijn, donker paars en twee verschillende tinten, en garens, turquoise.

 


Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren