Kerst Shawl

Vrijdag 4 december 2015

Mijn schilderij staat even op non-actief, maar mag vandaag weer als achtergrond fungeren voor een omslagdoek. Een cadeautje voor Susanne uit Canada. Ze vond de grote omslagdoek van mij zo mooi, vooral de kleuren, dus heb ik een rood/groene doek gehaakt voor haar. Ik vind hemzelf prachtig en twijfel h澭l even of ik hem toch niet zelf houd, maar ik kan hem altijd nog een keertje haken, deze is voor Susanne en ik hoop dat ze hem heel mooi vind.


Omslag voor breinaalden

Zaterdag 28 november 2015

Voor de vele soknaaldjes die ik heb, houten en metalen, maak ik een omslag. Al de veschillende plasticzakjes, kartonnetjes en losse rondzwervende naalden krijgen nu 澭n plek bij elkaar.

Ik heb twee veschillende soorten garen gebruikt die echt zo perfect bij elkaar passen, dat het lijkt alsof de hele lap met maar 澭n bolletje wol gebreidt is. Niet al mijn naaldjes zijn te zien, sommigen zijn in gebruik en zullen later een plekje vinden. Nu nog 澭ntje voor al mijn haaknaalden.

Bamboo, metaal en hout, netjes bij elkaar


Miniatuur gehaakt tafelkleedje

Woensdag 25 november 2015

Ondanks dat mijn poppenhuis nog niet weer herbouwd is, besluit ik om toch een paar kamertjes in een kastje in te richten, en bovendien iets voor de vrouw des huises zelf te maken. Voor de ronde tafel in de woonkamer haak ik een tafelkleedje. Na veel gepriegel en een paar keer overnieuw beginnen, is het eindelijk klaar.

Een fleurig kleedje voor een 1:12 tafel


Twinchie Journals

Dinsdag 24 november 2015

Een paar weken terug liet ik twinchies, mini journals zien, die ik gemaakt had voor een swap. Vandaag vind ik bij de post een dikke envelop uit Canada. Ik hoef niet eens naar de afzender te kijken, de envelop is namelijk dezelfde als waarin ik mijn boekjes richting Canada had verstuurd. Susanne houdt er net als ikzelf van om te hergebruiken.

En dit is wat ik vind in de roze/groene zigzagstreep envelop.

Natuurlijk beheers ik mijn nieuwsgierigheid, en trek niet meteen de verpakking van de boekjes af, maar niet voor lang. De inhoud van de boekjes is zo verschillend, net als de maaksters. De een erg simpel met veel pagina's om op te werken, de ander heerlijk uitbundig handgeverfde en gekleurde pagina's, en de derde heeft veel extraatjes bijgevoegd zoals labels en extra vakjes. Voorlopig blijven ze leeg, maar binnenkort vind ik vast een onderwerp voor 澭n van de kleine boekjes.


Beestjes in het Groen

Dinsdag 17 november 2015

Zomaar een paar grappige insecten, een patroon test voor Stana, een vlieg en een bijtje. De laatste is een variatie van mij op het patroon en ik wil nog een vlinder of libel en een lieveheersbeestje maken.

De achtergrond is perfect voor de beide vriendjes, maar ja w嫢 is die achtergrond? Nu het einde van het jaar in zicht is, doe ik eindelijk weer wat ik het liefst doe, schilderen!! Het is nog niet veel, maar het begin is er en ik ben er zo blij mee. Het word mijn eerste 'grote' schilderij, 80cm x 60cm, niet echt reusachtig, maar voor mij als een echte priegelaar meer dan groot genoeg. Meer foto's zijn te vinden in: Schilderijen

 

Verkocht!!!

Woensdag 11 november 2015

Mijn eerste geld verdient met twee tekeningen!!! De dame waarvoor ik een paar weken geleden het popje en de mini quilt heb gemaakt, heeft twee van mijn portretten gekocht voor haar vriend.
Elvis en Jerry Lee vertrekken naar Amerika. Ik heb beiden voorzien van een passepartout en beschermende folie, zodat ze niet beschadigen.


Warm Winters Breiwerk

Maandag 9 november 2015

Een tweede project van lekker dik garen, om precies te zijn 3 verschillende draden in kleur, merk en dikte: beige Sandra, bruin/beige/lila/paars Fenna, en lila Sparkle, want garen voor naald 10 en 12mm heb ik niet. En eerlijk gezegd heb ik de naalden 麑k niet, en als blijkt dat 12mm niet eens te koop is, besluit ik om met dunnere naalden te breien. Dat kan prima want een eerder vest, ook met drie draden, viel te groot uit, zelfs met de kleinere naalden, maar dat kwam ook doordat ik toen een maat groter had gebreidt.


De trui heeft een grappig accent, er zitten knopen op de rug, waardoor het net lijkt alsof je je vest achterstevoren draagt.

Omdat ik niet tegen knopen aan wil zitten, de druk zou te pijnlijk zijn door de fibro, besluit ik alleen de eerste drie knoopsgaten te maken. de rest van de band blijft leeg en wordt dicht genaaid. Nog steeds een dikke rand in het midden van mijn rug, maar daar zal ik niet al te veel last van hebben, en zeker geen pijn.


Supergrote omslagdoek om in weg te kruipen

Zondag 1 november 2015

De grote omslagdoek waar ik de afgelopen twee weken mee bezig ben geweest, is helemaal klaar en deze is echt GROOT.


Zelfs nog voor het op maat spannen, kan ik mij er helemaal in wikkelen. Dat op maat spannen gaat nog een probleem worden, want zoveel van die blokken die ik gebruik, heb ik niet. Dus zal ik het in twee keer moeten doen.


Mini Journal Swap TAC

Maandag 26 oktober 2015

Al de mini journals, Twinchies, zijn klaar, drie voor de swap georganiseerd door Susanne, die met het vilten kaftje is voor Susanne zelf, en de laatse is voor iemand van een andere swap, gehouden bij Community Thrive

Elk boekje heeft een andere manier van binden, 3 gats-binding, een elastiekje of een lintje om het katern. Ook de sluitingen heb ik verschillend proberen te houden.

Voor mijn swappartner bij Community Thrive, maak ik ook nog een popje. Geen Dotee Doll maar een 'Goddess', die ik, aan voor en achterkant, van verschillende stofjes maak en rijkelijk versier met kraaltjes en pailetten.

 

Mini Quilt en Dotee voor Kathy

Dinsdag 20 oktober 2015

Vanwege belangstelling voor wat ik allemaal doe en maak, heb ik voor iemand een aantal kleine cadeautjes gemaakt. Als eerste natuurlijk een Dotee Doll, en aangestoken door mijn KittenQuilt, een mini-quiltje.

Het mini-quiltje is meer een quiltblok, Log Gabin, gemaakt in de kleuren van de Nederlandse vlag, en de lievelingskleuren van Kathy, roze en blauw. De achterkant van beiden zijn anders, en mag ook best gezien worden.


Paneel Quilt

Dinsdag 13 oktober 2016

Na maanden oppakken, half uurtje gepriegel en weer wegleggen, is eindelijk mijn KittenQuilt af. Jaren geleden heb ik de lapjes voor dit paneelquilt gekocht tijdens de Kreadoe. En ondanks dat ik er met veel enthousiastme aan begon, belande het door omstandigheden in de mand. Maar nu, na er dit jaar geregeld aan gewerkt te hebben, is het dan klaar. Het is helemaal met de hand gedaan, het naaiwerk van het paneeltje zelf, maar vooral het doorpitten van de quilt.

 

Handgemaakt Vilt

Vrijdag 02 oktober 2015

Vandaag vind ik leuke post in de brievenbus, een pakje uit Canada met natuurlijk, de lapjes vilt gemaakt door de anderen in onze swap-groep. Het is telkens weer een verrassing om te zien welke van alle ingestuurde gemaakte objecten, Susanne heeft uitgekozen voor mij.

Viltlapjes gemaakt door: Susanne, Tricia, Sharon en Lisa

Een kleurige waterval van wollige lapjes valt op mijn bureau, de een nog mooier en feller van kleur dan de ander. Van Susanne de prachtige blauwe lap, het paars gevlamde lapje is door een vriendin gemaakt en is een prachtig extraatje en mijn tweede lapje dat ik van haar heb. Het zwarte stukje vilt is gemaakt door Tricia uit Amerika. Het mapje komt van Sharon uit Engeland, en het laatste lapje is echt prachtig, knal roze met een beetje knal oranje en gemaakt door Lisa ook uit Amerika. Een suikerzoete kleurcombinatie, heel leuk zijn ook de ingebedde draadjes. Voorlopig gaan ze in een tas met meer cadeautjes, tot ik weet waar ik de lapjes voor ga gebruiken.

 

Naaldvilt hartjes

Donderdag 01 oktober 2015

Het naaldvilten van een paar maanden terug was best leuk, al heb ik me een paar keer gemeen geprikt aan de naald met haakjes. Maar nadat ik een setje met naaldhouder gezien en gekocht heb, is het zelfs nog leuker geworden. Het eindresultaat...deze twee hartjes die straks aan een sleutelring zullen hangen.

Naaldvilt

 

Yana's 'wilde' avontuur

Dinsdag 11 augustus 2015

Nog een paar 'vergeten' dagen zoals begin juni als ik de tuin opruim en Yana voor het eerst even naar buiten mag. Normaal is ze altijd binnen, maar zo af en toe glipt ze wel eens langs ons heen om gras te eten. Dus nu mag ze heel even naar buiten...op avontuur

Yana op avontuur

Yana op avontuur

en ze geniet er zichtbaar van

Lekker door het zand

Lekker rollen door het zand

Ze wordt ongelooflijk vies, en zal straks dan ook flink geborstelt, en zelfs met een natte doek, schoongemaakt moeten worden en op teken gecontroleerd, en op achtergebleven mieren, want daar is ze doorheen gerold tot ze haar begonnen te bijten.

lekker utrusten

Uitrusten op het varenblad en gras

of een dag eerder als we wandelen op de Sprengenberg, over het nieuw aangelegde wandelpad, en we de eerste zandhagedis zien. Hij ligt vlak voor mijn voeten te zonnen. Als ik niet al speurend naar deze beestjes mijn blik op de grond gericht had, was ik of er bovenop gestapt, of had ik het beestje weg horen rennen.

 


Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren