Laatste maanden van 2016

Zomaar een mooi plaatje, het lijkt net alsof het poppenhuis al bewoond word, en dat ze op zolder bezig zijn, maar het is de reflectie van onze goudgele overgordijnen waar het zonlicht op valt.

Voor november had ik een leuk project, Doodle Journey van Petrea Hansen. Elke dag een doedel of krabbeltje maken, soms alleen met je dominante hand, dan weer met beide. Of met gesloten ogen of een tekening als 澭n continue lijn, wat best moeilijk is, want soms kun je niet verder en dan heb je toch de neiging om je pen van het papier te halen en ergens anders verder te gaan.  Maar op welke manier je tekent, het eindresultaat is telkens weer een verrassing, en soms wel heel erg grappig of verhelderend.

命.Melgert Doodle Journey "title"命.Melgert Doodle Journey

Bovenstaande foto is de eerste tekening/doedel die ik gemaakt heb, als tekening en ingekleurd. Een lekker ontspannend begin, of juist eind van de dag. En onderstaande tekening begon met een krabbel tekenen met de ogen dicht, en dan kijken of je iets herkenbaars ziet. Bij het inkleuren heb ik geregeld lijnen gekruist zodat het eindresultaat niet een lappendeken met tientallen kleurvlakjes werd.

命.Melgert Doodle Journey "title"命.Melgert Doodle Journey

En soms was er gewoon iets meer 'aards' zoals uit de natuur tekenen...

命.Melgert Doodle Journey "title"命.Melgert Doodle Journey

...of juist heel groot tekenen

命.Melgert Doodle Journey "title"命.Melgert Doodle Journey

Ook heb ik een klein schilderijtje gemaakt uit 澭n van de lessen van Paint Basket, binnen twee dagen was het af en dat is voor mij redelijk snel.

命.Melgert Acrylic Paintings"title" 命.Melgert Acrylic Painting

Naast het schilderij in acrylverf, zijn er ook twee in acrylgaren gemaakt

命.Melgert Wallhanging "title" 命.Melgert Wallhanging

En heb ik de omslag geaakt voor al de MMD Mini Journal Swap pagina's die ik heb gekregen, samen met die ik zelf heb gemaakt, 10 pagina's van 10x10cm. Mijn eerste poging 'Boekbinden met Coptic Steek'.

命.Melgert Journal "title" 命.Melgert Journal

December begon goed met het opzetten en binnen een paar dagen afkrijgen van een andere schilderles van Paint Basket, een prachtige ijsvogel. Vooral de blauwe kleur was een uitdaging, net als het houten plankje waar de vogel op uitrust. En met beiden ben ik meer dan tevreden.

命.Melgert Acrylic Paintings"title" 命.Melgert Acrylic Paintings

Ook deze maand heb ik een gebreid landschapje gemaakt, deze keer een bos met het spel van licht en schaduw tussen de boomstammen.

Maar ook zoiets simpel als een leuke kerstkaart, die heel toevallig ontstond als tekening bij een prompt van Robin Hallet.

Van haar ben ik deze maand met een ander leuk project begonnen: 'December Love and Prayers'. Elke dag is er een soort 'gebed' en een intentie om je meer bewust te maken van wat er in jezelf speelt, zoals angsten of onzekerheden waar je wel een beetje hulp bij kunt gebruiken.

Een ander project is van Shiloh Sophia, 'Get Muse Infused'. Heel kort, 5 dagen, met elke dag een vraag om te ontdekken of je een 'muse' hebt, zoals zoveel Grote Meesters dat hadden. Niet dat je die nu nodig hebt voor het bijhouden van journals/visuele dagboeken, maar wie weet is dit wezentje, van de eerste vraag, wel mijn geheime muse.

Het korte project van Shiloh komt weer van haar bijdrage ' Woman Unleashed Summer Retreat' dat ook net weer gestart is. Helaas vond ik deze tweede keer minder interessant en leuk, dan de eerste keer dat ik meedeed, de Winter Sessie. Maar ook hier zitten een aantal heel leuke dagen bij met interessante gastartiesten.

Omdat kleurboeken zo in zijn op dit moment, bezit ik er ook een aantal. Het verschil tussen de duurdere en goedkope kleurboeken is soms groot, maar af en toe vind je ook kwalitatief zeer goede boeken onder de goedkopere. Maar omdat in heel veel van die goedkopere dezelfde platen staan, zodat je dus soms wel 4 keer dezelfde kleurplaat tegenkomt, heb ik de meeste weer weg gedaan en kreeg ik het idee om het zelf eens te proberen, gewoon 澭n plaat voor mijzelf te maken, lekker uniek

September 2016

Een mooie afsluiting van deze maand is Glasrijk Tubbergen, als altijd weer prachtig.

命.Melgert GlassArt "title" 命.Melgert GlassArt

Mijn grote Canson Mixed Media Art Book, dat ik als kunstdagboek gebruik, heeft een prachtige voorkant gekregen omdat het zwart maar saai was en niet echt uitnodigend om er weer in te werken, nu ziet het er een stuk aantrekkelijker uit. En het heeft ook nog eens veel textuur door al de verschillende dingen die ik heb toegevoegd, verf, stof, strass-stenen, kartonnen krullen en papier.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

En het kleinere 21 Days boekje, heeft nog een paar pagina's meer gekregen, maar is nog steeds niet af.

命.Melgert 21days journal"title" 命.Melgert 21days journal

Heb ik niet alleen een leuk tasje gebreid, als test voor een van 'mijn' designers, wat nog moet worden voorzien van voering...

命.Melgert Bags "title" 命.Melgert Bags

...maar ben ik ook aan een mini rond kleedje begonnen, English PaperPiecing, voor onder een vaas of lamp. Er is ook een grotere uitvoering, voor over de tafel, maar daar had ik nu niet de juiste hoeveelheid stof voor. Ik doe nu alleen nog beginners projecten, en kleinere zoals het eerdere kleedje, de Mug Rug.

命.Melgert Quilting "title" 命.Melgert Quilting

Tegenwoordig worden de lapjes meestal op de naaimachine in elkaar gezet, en later wordt alles, top-tussenlaag-achterkant, met de hand doorgequilt. Maar zelfs dat wordt tegenwoordig al heel veel op een professionele quiltmachine gedaan. Alleen bij Paper Piecing gaat alles met de hand, aangezien je de stofjes eerst om of op papier naait en daarna aan elkaar zet, ook weer met de hand.
Een grote quilt maken ligt in de toekomst, want om die volledig met de hand te doen zoals vroeger maar ook nu nog steeds mensen doen, zal een paar jaar in beslag nemen, en heel veel stof. Ik heb wel een leuke voorraad lapjes, maar overal maar 澭n 'Fat Quarter' van, en voor sommige grote quilts heb je heel wat meer nodig per kleur. Maar een grote 'Scrap Quilt' is w幨 een van de mogelijkheden, of een 'Samplers Quilt', een quilt niet alleen van verschillende kleuren en stofjes maar ook met van elk patroon maar 澭n blok.

命.Melgert Drawings "title" 命.Melgert Drawings

Ik heb een paar leuke pagina's in mijn grote kunstdagboek gemaakt in de stijl van Juliette Crane, haar diertjes en bloemen zien er heel schattig uit, net als haar portretjes. Het lijkt allemaal best eenvoudig, maar dat valt toch nog tegen.

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

Een meisjesportret, uiltje, bloemen, en een dubbele pagina met schattige beestjes...

命.Melgert MixedMedia "title" 命.Melgert MixedMedia

Ook in september weer een aantal kleurplaten gekleurd waarvan deze papagaai, uit Animorphia, wel het mooist is, en de plaat met de grootste verzameling kleine en vooral grappige details. Deze plaat heeft dan ook bijna de hele maand in beslag genomen, ik kleur namelijk maar een paar uurtjes per week, sommige mensen doen zoiets in 澭n weekend.

命.Melgert Colouring Pages "title" 命.Melgert Colouring Pages

Of deze prachtige pauw in bruin, goud, blauw en groen kleurpotlood, ook weer een paar dagen werk door al de veren en laagjes, maar hij ziet er dan ook schitterend uit. Al dat bruin was wel een beetje saai, maar telkens een paar veertjes, en nog een tweede kleurplaat of meer, om mee af te wisselen, maakt het allemaal wat minder saai en eentonig.

命.Melgert Colouring Pages "title" 命.Melgert Colouring Pages

Of deze kleinere platen met de engelstalige 'quotes', waarbij ik de achtergrond naar een voorbeeld van iemand anders, met pastelkrijt heb gedaan. Niet alleen gaat dat veel sneller, het ziet er ook nog eens mooi uit 幯 het geeft de plaat een prachtige fluwelig gevoel. Wel even een velletje ter bescherming erop, of een laagje fixeer, want hoe goed je de pastel ook in de pagina wrijft het blijft afgeven op de andere pagina.

命.Melgert Colouring Pages "title" 命.Melgert Colouring Pages

Ook heb ik, met behulp van stempels en veel doedels, een paar eigen kleurplaten gemaakt, waarvan deze het leukst om te doen was. Hier zie je dat een paar van de stempelafdrukken al groter zijn gemaakt, met verschilende doedeltjes om de bloemen en blaadjes heen.

命.Melgert Colouring Pages "title" 命.Melgert Colouring Pages

Met dit als het, met aquarelpotlood en stiften, ingekleurde eindresultaat. De zwarte achtergrond is met een zwarte permanentmarker gedaan. En later nog eens met verdunde acryl omdat het zwart van de marker meer grijs was dan echt zwart.

命.Melgert Colouring Pages "title" 命.Melgert Colouring Pages

En de volgende met de grappige huisjes is gestempeld op een vel met adresetiketten. Op deze manier heb je eigengemaakte stikkers die je op atc's, kaarten of in je kunstdagboeken en agenda kunt gebruiken. Het grote huis bijvoorbeeld, in de rechter bovenhoek en de linker benedenhoek, zit over 3 etiketten in de hoogte en iets meer dan 澭n etiket in de breedte die kun je dus in zijn geheel gebruiken, of ook per etiket, net wat je leuk vindt. En natuurlijk kun je ze vooraf of later nog inkleuren.

命.Melgert Colouring Pages "title" 命.Melgert Colouring Pages

 


Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren