Dotee voor Susanne

Dinsdag 2 juni 2015

Het kleine popje, een Dotee Doll, voor Susanne is af. We hadden beiden eigenlijk wel weer zin om zo'n klein popje te maken, en dus besloten we om voor elkaar een Dotee te maken. Best weer eens leuk al is het voor mij niet zo lang geleden als voor Susanne zelf.

Dotee voor Sue

 

Poezentas, niet voor de poes

Maandag 22 mei 2015

Mijn poezentas is eindelijk af, gevilt en al. Helaas krimpt de tas meer in de breedte dan in de lengte, dus is de verhouding totaal anders dan de bedoeling was. Inplaats van een lage rechthoekige tas, heb ik nu meer een vierkante hoge tas. Met het koord ging dat perfect en ook met het telefoonhoesje, dat ik speciaal voor het uitproberen van het vilten had gemaakt.

Yana vond de tas ook heel erg leuk en had zo haar eigen idee van een 'Poezentas'. Ik had de tas op de vloer liggen, nadat ik er foto's van had gemaakt, en gekeken had hoeveel wol ik er nu in kwijt kon. En toen ik opkeek, of eigenlijk neer keek op de tas, was dit wat ik te zien kreeg...

Yana probeerde in de tas te kruipen, wat niet gemakkelijk ging aangezien er drie flinke bollen wol in zaten. Dus eerst Yana uit de tas geplukt, daar was ze het niet mee eens, en daarna de wol eruit om te kijken of die niet al te veel in de knoop was geraakt door haar geworstel. En nadat de wol weer gefatsoeneerd was, en weer in de tas terug kon...
zat de dame parmantig bovenop de tas. Als ze er niet in paste en in mocht, dan er maar bovenop...was net zo zacht.

Het zag er best grappig uit zoals ze daar zat, oogjes half gesloten, neusje in de lucht. Je kon Yana gewoon horen denken: Poezentas... dat is dus een tas voor poezen, en... ja!! ik ben een poes, dus...Mijn Tas!!!

En even later lag ze lekker bovenop de tas te slapen...toch maar op een ander plekje neerleggen in het vervolg. Grappig detail, vandaag is Yana jarig, 10 jaar is ze geworden...en ze heeft zich de tas dus als haar 'verjaars cadeau' geclaimed.


Mijn eerste handgemaakte vilt

Dinsdag 18 mei 2015

De hele week ben ik bezig geweest om van de resterende sprookjeswol, die ik 30 jaar geleden heb gekocht, deze kleurige kleine lapjes te maken via natvilten.

Naaldvilten ging nog prima met deze wol, die na al die jaren zijn kleur nog niet was kwijtgeraakt. Helaas was de wol niet echt geschikt meer voor natvilten...de laagjes wilden niet aan elkaar vervilten hoe lang ik het ook probeer. Eindresultaat, lapjes met af en toe dunne plekken en op andere plekken zat weer t veel of wilde de wol niet echt volledig vervilten.

Ondanks dat het niet helemaal geworden is wat de bedoeling was, vier lapjes van minimaal 14 bij 18 cm, ziet het er op het eerste gezicht best mooi uit. e 澭n lijkt wel op het palet van een kunstschilder...

En een ander op een quiltblok, Log Gabin.

Maar doordat het de lapjes op sommige plekken zo dun zijn dat je er doorheen kunt kijken, zijn ze niet echt geschikt om er bevoorbeeld een hoesje voor een mobiele telefoon van te maken. Of een kaftje voor een journal.


Knuffeltje, Minikunst en Mixed Media

Zaterdag 15 mei 2015

De afgelopen maand is er van schilderen niet veel gekomen, het schilderijtje met de bollen staat nog steeds op mijn ezel...precies zoals ik het vorige maand heb neergezet. Dus kan ik wel concluderen dat ik het laat zoals het is. Wel heb ik de afgelopen maand leuke kleine dingen gemaakt zoals:

Twee boekenleggers in de vorm van slangen, en een speeltje, ook een slang ben ik net begonnen..

Een speeltje, Oreo de Cavia...

Een mini My Little Pony, Chibi Pinkie Pie. Tot nu toe heb ik alleen een paar grotere gemaakt van deze ontwerpster en heel veel andere leuke speeltjes.

Een lief klein katje, Kawaii Kitten

Ook had ik een paar grotere projecten waaronder mijn eerste gehaakte omslagdoek, normaal brei ik omslagdoeken...

En natuurlijk heb ik nog een paar dingen liggen waar ik tussen door aan werk. Zoals een leuke tas met poezen die, als ze eenmaal klaar is gevilt gaat worden. Dit is alleen de voorkant, achterkant en zijkanten zijn weer anders. Dit is een KAL, knitting along together, waarin je wel hetzelfde project maakt maar met eigen invulling van motieven en sluitingen.

Helemaal zonder verf ben ik nu ook weer niet geweest. Voor een swap heb ik vier kaartjes gemaakt, die ondanks dat ze op elkaar lijken, ieder toch net weer iets anders is in uitvoering.

Zaterdag 11 april 2015

Voor het eerst in bijna 2 jaar heb ik weer een doek, een canvasboard om precies te zijn, op mijn ezel staan. En na een hele dag, waarin ik mij uitstekend vermaakt heb, is dit het eindresultaat...

Naast natuurlijk acrylverf, heb ik ook stencils gebruikt. Van iemand die ik via een online groep heb leren kennen, krijg ik zomaar een aantal stencils om uit te proberen. Dus nu een paar dagen nadat ik haar pakje met de post kreeg, moet ik dan ook 澭n van de stencils uit proberen. Ik gebruik maar een paar kleuren verf die ik sterk verdund opbreng in grove streken. Ik wil vooral proberen om iets losser te werken, zonder vooropgesteld plan of idee.

Aan het eind van de dag heb ik een leuk schilderijtje dat naar mijn idee nog iets nodig heeft...maar ook moet ik de 'juiste' kant van het schilderij vinden, want zoals op bovenstaande foto is het niet geschilderd.

Het schilderijtje is andersom begonnen en geschilderd, maar wilde ik zeker weten waar, wat en vooral of ik nog iets toe moest voegen, zou ik het eerst van verschillende kanten moeten bekijken.

Het schilderijtje op 澭n van de korte kanten viel af, geen van beide spraken me echt aan en helemaal blij werd ik ook niet van het schilderij zoals ik het geschilderd had, dus bleef er maar 澭n optie over, zoals in de eerste foto. Ik zag hier in eerste instantie een universum in met planeten die vanuit het niets omhoog komen. Maar ook het hart van een bloem, de gekleurde rode vlakken er omheen deden mij denken aan de grote bladeren van een klaproos.

Ik heb het eerst maar even laten staan, want ik kan er maar een keer iets aan veranderen, en als dat niets wordt heb ik iets verknald dat ik nu ook al mooi vind. En al is het maar een canvasboard met een beetje verf...het is wel mijn eerste schilderijtje na lange tijd. Dus gewoon laten staan, kijken en wachten tot ik zeker weet wat en hoe ik dit ga aanpakken. Maar ik krijg direct al te horen dat het af is, dat ik er niets meer aan moet doen. Helemaal overtuigd ben ik niet maar ik weet dat Dick het nog nooit mis heeft gehad, dus ...voorlopig blijf ik er af.Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren