Verrassing uit Canada

Dinsdag 17 februari 2015

Mijn popjes zijn nog niet in Canada gearriveerd, maar dat zal waarschijnlijk niet zo heel lang meer duren. Ben toch wel een beetje bezorgd, er zijn nu al twee enveloppen niet aangekomen de afgelopen maand. Niet dat de waarde hoog was, maar het is gewoon vervelend om iemand teleur te stellen. Andersom gaat het gelukkig wel goed, er arriveerde vandaag een klein pakje uit Canada, van Susanne. Twee prachtige lapjes stof die zij in Nieuw Zeeland had gekocht, dat word een prachtig projecttasje...of twee.

Ook zat er een antique boekje bij over poppen kleertjes maken. Het boekje is heel schattig, en is een heruitgave uit 1973 van het originele boekje uit 1908.

Zo bij elkaar gezien kunnen de beide lapjes best een leuk tasje worden, maar helaas zal er dan 澭n niet echt te zien zijn, die komt namelijk aan de binnenkant. Ik kan natuurlijk een stukje van beiden als zakje/contrast op de ander aanbrengen. Maar ik denk dat ik de beide lapjes ga combineren met een paar van mijn eigen lapjes, en twee projecttasjes maak.


5 Op doorreis naar Canada

Donderdag 12 februari 2015

Vandaag gaan weer 5 nieuwe popjes op reis naar Canada, deze keer voor een 'Winter Sculptured Doll Swap'. Helaas kon ik door pijnlijke polsen niet alle popjes maken volgens de regels van deze swap. Maar omdat er maar zes mensen deze keer meededen, wilde ik niet afzeggen. Eindresultaat, 5 leuke en totaal verschillende popjes, waarvan in ieder geval een paar aan de regels voldoen. Drie van de popjes zijn voor de swap en de andere twee blijven weer in Canada. Susanne heeft al een flinke collectie naast al de kleine popjes die zij zelf maakt.


Op weg naar Canada

Donderdag 5 februari 2015

Ik begin mijn webzijde aardig op orde te krijgen, nog een paar dingen die aangepakt moeten worden, maar eerst nog weer 澭n van de projecten die ik het afgelopen jaar gemaakt heb. Naast het elfje Ember heb ik het afgelopen jaar namelijk nog meer popjes gemaakt, van stof, gehaakt en natuurlijk gebreidt, zoals deze leuke popjes.

Dit grappige regenboogpopje is mijn eerste eigen ontwerp, een leuk 'monstertje' dat luistert naar de naam Oscar. Ook Oscar was deel van de ruiling/swap en woont nu in Engeland. Ik denk dat er nog wel meer Oscar's zullen ontstaan, allemaal uniek want een patroon heb ik niet, en ik heb ook niet bijgehouden hoe ik Oscar gemaakt heb. Hij was klaar voor ik er erg in had.

Dit is Lucinda, een test voor een nieuwe ontwerpster op Ravelry. Lucinda lijkt veel op de stoffen Tilda Poppen die je zoveel ziet, zoals op creatief markten. Het is een leuk klein popje, dat prima in een rugzak past, om met haar poppenmoeder mee naar school te gaan. Of zoals in dit geval, mee in de rugzak van Susanne als die gaat wandelen in de bergen vlak bij haar huis op Vancouver Eiland, Canada.


Documented Life Project 2016

Dinsdag 29 januari 2015

Voor DLP mijn eerste dubbele pagina gemaakt, de prompt was: het noteren van je doelen voor 2015. Mijn doelen staan op een label dat ik later heb toegevoegd, net als nog wat meer tekst.
Voor dit meisje heeft 澭n van mijn poppen, Ella-Rho model gestaan. Het is mijn eerste, nou ja eigenlijk tweede, keer dat ik een volledig figuurtje teken.
Meestal is het alleen een portretje, maar deze manier van laarsjes tekenen die ik bij Jennibellie heb gezien, vond ik zo grappig dat ik ze voor mijn 'Ella-Rho' wilde gaan gebruiken. En nee...dat is geen hond maar een konijntje dat zit altijd op haar, pop Ella, schoot.

Ook doe ik weer eens mee aan een ATC ruiling/swap, vanwege de leuke opdracht. Dit wordt een serie, 'Colours of the Year', voor het hele jaar met elke maand een andere kleur. En voor januari is dat geel. Alles, maar dan ook alles moet een tint of vorm van geel zijn en alleen voor de, eventuele, omlijning mag gebruik gemaakt worden van een zwarte fineliner.


Meer labels en nog meer sneeuw

Zaterdag 24 januari 2015

Omdat ik gisteren met zoveel plezier de labeltjes had gemaakt heb ik er vandaag nog een aantal bij gemaakt.


Hoesjes voor labeltjes

Woensdag 21 januari 2015

Van lege toiletpapierrolletjes deze hoesjes gemaakt en van stevig papier voor kaarten, de labels heb ik gemaakt van telkens twee verschillende soorten stevig papier voor kaarten. Hierdoor zijn de labels erg stevig.

Of ik de hoesjes vastplak op een pagina, of mer een klip bevestig weet ik nog niet, dat hang een beetje af van de pagina waar ik ze op ga gebruiken.


Posterdagboek is klaar

Donderdag 15 januari

Mijn dagboek van de workhop is helemaal klaar en het enige dat ik nu nog moet doen, is beslissen of ik de veertjes nu wel of niet op het kaft plak en natuurlijk het vullen. Het risico van voorop het kaft plakken is dat ze natuurlijk kunnen beschadigen bij het terugplaatsen tussen mijn andere journals. Maar misschien gebruik ik ze wel op een pagina in het journal.


Veertjes voor mijn posterjournal

Zondag 11 januari 2015

Voor een nieuw visueel dagboek, workshop 'My Poster Journal' van Jennibellie, maak ik voor de omslag een aantal veren, geknipt uit zwart papier met daarop strookjes gekleurd papier.


Een creatieve start met mixed media

Dinsdag 6 januari 2015

Het afgelopen weekend eindelijk weer eens creatief geweest met acrylverf, ook al is het maar op aquarelpapier. Voor een jarige kennis heb ik het afgelopen weekend een mooie kaart gemaakt in gemengde techniek. En die vind ik zelf zo leuk geworden, dat ik vandaag nog zo'n kaart maak voor mijzelf.

Verder heb ik een aantal pagina's in 澭n van mijn visuele dagboeken voorzien van een achtergrond voorzien.


De eerste dag van het nieuwe jaar.

Donderdag 1 januari 2015

Een zonnig maar nog steeds lawaaierig begin van een nieuw jaar en gelukkig heb ik weer genoeg inspiratie en idee螚 voor schilderijen, tekeningen en andere kunstige creaties.
Het afgelopen jaar ben ik op gebied van tekenen en schilderen niet echt actief geweest. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik helemaal niets heb gedaan. Het schilderij waar ik me bezig was, is eindelijk af en het is een prachtig, kleurig en vooral 'vol' schilderij geworden. Hoe lang je ook kijkt, je ziet toch telkens weer iets nieuws...

Ook heb ik nog een paar popjes gemaakt, zoals dit leuke elfje dat de naam Ember Windwand heeft meegekregen..

Of wat te denken van mijn grootste project Rings of Change, niet alleen in omvang maar helaas ook in tijd. Begonnen op 20 juli met het gratis patroon van Frank O'Randle, de ontwerper, die zich het haken vier maanden eerder zelf heeft aangeleerd.

De naam: Rings of Change, dankt het kleed/deken aan het simpele feit, dat elke nieuwe rij ook een nieuwe steek, of een variatie op de vorige steek is. Frank had direct al een hekel aan het telkens maar weer herhalen van hetzelfde, dus bedacht hij dat elke rij weer anders moest zijn, zodat je je nooit verveeld.

Het beginkleedje, zag er al mooi en vooral heel erg kleurig uit en was al vrij snel klaar, slechts 5 dagen!!! Dus dachten we dat de 4 maanden die er nog over waren, de anderen waren twee maanden eerder al begonnen met deze test, wel genoeg voor mij zou zijn om het kleed/deken helemaal af te krijgen.
Maar nu na 6 maanden elke dag een paar rijen, en later herhalingen per rij, te haken heb ik hem nog niet klaar. Door de fibro is haken soms te zwaar en kost me te veel energie en de deken zelf wordt natuurlijk ook zwaarder. Maar wat ik heb is wel heel erg mooi...

Mijn laatste gehaakte rij was nummer 94, van de uiteindelijke 112, die straks 澭n bol per ronde verbruiken. Door de kou, en dus pijnlijke en stijve vingers, ging het steeds langzamer, en was ik niet op tijd klaar ondanks dat wij, er waren nog 5 anderen die niet klaar waren en 3 stopten er in de weken daarna mee, nog een maand extra kregen...en nog een, helaas. Het werd gewoon t zwaar en t pijnlijk om door te gaan.
Maar ik krijg hem wel af, die laatste rijen zijn gemakkelijker maar tegelijkertijd ook vervelender omdat ze zoveel tijd in beslag nemen, nr 94 duurde al 4 dagen, met minimaal 2,5 uur per herhaling. Ik probeerde in ieder geval twee herhalingen per dag te doen...maar met 16 of 32 herhalingen per rij duurt het wel erg lang.

En het allerleukste van het afgelopen jaar was: ik heb voor het eerst mijn eigen garen gesponnen van mooie Regenboogkleurige Merino dat ik zomaar gekregen heb.


Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren