Kleuren als ontspanning

Maandag 15 augustus 2016

Mijn eerste kleurplaat voor Volwassenen

Al een paar jaar is het kleuren voor volwassenen erg populair, en natuurlijk heb ik ook een aantal van die moderne kleurboeken. De meeste zijn van de goedkoopste winkel, maar ondanks dat de meeste op te dun papier zijn afgedrukt, en dat er aan beide kanten van het papier een prent staat afgebeeld, zitten er zelfs bij deze boeken van hooguit een euro toch af en toe een paar heel mooie bij.

命.Melgert Colourpages "title" 命.Melgert Colourpages

Het papier heeft een mooie dikte en kan daardoor veel laagjes kleur opnemen, zodat het kleuren echt een pretje is en het eindresultaat lekker intens. Natuurlijk kun je tegenwoordig bijna overal wel kleurboeken kopen, zoals bij de suprmarkt en postagentschap. Meestal kosten die niet zoveel, en heb je voor een paar euro urenlang ontspanning en plezier.

命.Melgert Colourpages "title" 命.Melgert Colourpages

Een leuk kleurboekje dat voor een paar euro bij de plaatselijke supermarkt te koop is. Het bevat naast mooie tekeningen, prachtige pakkende teksten.

命.Melgert Colourpages "title" 命.Melgert Colourpages

Een ander leuk klein boekje, 15 x 15 cm, is dit Dikke Dames kleurboekje met tekeningen van.... Ondanks dat dit maar kleine pagina's zijn, duurt het door mijn manier van werken, toch nog een aantal dagen voor de kleurplaat klaar is. Met bovenstaande plaat ben ik al 3 dagen op en af bezig geweest en nog is hij niet klaar. Ik gebruik minimaal 4 laagjes kleurpotlood, en vaker nog een paar laagjes meer tot wel 20 in totaal.
Dat lukt uiteraard alleen als je de kleur heel licht aanzet.

命.Melgert Colourpages "title" 命.Melgert Colourpages

Zelfs een goedkope winkelketen met veel hobby materiaal, heeft soms prachtige kleurboeken. De meeste die zij hebben zijn heel druk en aan beide zijden bedrukt, wat lastig is als je graag stiften of alcoholmarkers gebruikt, die doordrukken naar de achterkant.
Maar af en toe verschijnt er een serie kleurboeken met leuke platen aan 澭n kant en niet zo druk en volgeladen, zoals deze plaat van poes in de tuin. Dit boek bevat ook nog eens leuke teksten in verschillende stijlen. Helaas zijn die alleen in het Engels.

Steampunk

Zondag 14 augustus 2016

Stoomtrein en Steampunk

Tijdens mijn eerste rit met het stoomtreintje tussen Haaksbergen en Boekelo, kom ik op station Boekelo deze kleurijke man tegen. Een Nieuw-Zeelander op weg naar een Steampunk festival in Engeland. Hij had een tussenstop bij familie gemaakt in Losser en wilde direct met deze stoomtrein mee, nadat hij ervan hoorde. Stoomtreinen en Steampunk horen gewoon bij elkaar. En dit was het laatste ritje van de dag 幯 het seizoen, dus ik had dit zomaar kunnen missen.

命.Melgert Steampunk "title" 命.Melgert Steampunk

Vooral zijn knalrode hoed met vogeltje trok de aandacht, naar ik vind het mooiste onderdeel van zijn kleding gebasseerd op de Victoriaanse tijd, zwarte pantalon met rode bies, gestreept overhemd, paars vest, rode schoenen met zwart/wit patroon en glitters, heel veel glitters. Zelfs zijn uiterlijk is helemaal aangepast met zijn ronde bril, gedraaide snorpunten en baard.
En daar hoort natuurlijk passende atributen bij, zoals vliegeniersbril, zakhorloge, vergrootglazen, radertjes, en metalen versiersels. Kortom, de man gaat perfect gekleed voor het Steampunk Festival. En dat hij een echte liefhebber is kan haast niet anders, de afstand tussen Nieuw-Zeeland en Engeland is niet in een uurtje te overbruggen.

命.Melgert Steampunk "title" 命.Melgert Steampunk

En dan te bedenken dat we eigenlijk gisteren al hadden willen gaan...gelukkig dat dat door omstandigheden niet doorging, anders hadden we dit gemist. Steampunk is geregeld het onderwerp tijdens swaps, dus om dan nu een echte Steampunker uit Nieuw-Zeeland te ontmoeten, maakt het toch al zeer geslaagde uitje, voor mij het perfecte uitje...als je de jengelende en over de stoomfluit heen krijsende kleuter naast ons even vergeet.


Statie Portret

Zaterdag 13 augustus 2016

Onderstaande pagina in mijn grote journal, gaat over gelukkig zijn met kleine en grotere dingen, en daarvan genieten en dankbaar voor zijn. Dankbaar voor Yana die een barre winter buiten, 2011/2012, gelukkig heeft overleefd, ondanks haar doormidden gescheurde tong.

命.Melgert Journaling MixedMedia "title" 命.Melgert Journaling MixedMedia

Omdat ik met een 'plaatje' in mijn hoofd rondloop, besluit ik om te kijken hoe dat er op papier uit komt te zien, meestal wordt het eindresultaat heel anders. Als eerst zoek ik in mijn bakje met kleine papiertjes, restantjes van handgemaakt papier, van mijn onderpapier. Een deel daarvan had ik al eens in vierkantjes geknipt voor een kaart, en van de rest wilde ik ooit zo'n zelfde kaart voor mijzelf maken, maar vandaag dus niet.

命.Melgert Journaling MixedMedia "title" 命.Melgert Journaling MixedMedia

Nadat ik een flink aantal vierkantjes had uitgezocht, en een paar met een doedeltje erop, kan ik het beeld in mijn hoofd, een dame met een kat, proberen op de achtergrond te krijgen. De achtergrond van deze pagina heb ik een tijd terug al gemaakt, samen met een aantal andere zodat mijn journal niet zo wit en leeg was 幯 ik inspiratie krijg als ik op zo'n basispagina kom.
Op een stukje tekst uit de krant, teken ik een gezichtje, en uit een groter stuk turquoise papier, dat ik gemaakt heb voor de groene atcswap begin dit jaar, knip ik een bloes/shirt vorm. Samen met een afdruk van een taartkleedje, zal dat de blouse of tuniek vormen.
Poes is de schets voor een miniatuurknuffeltje van weer een andere swap, en kan ik nu dus op een perfecte manier bewaren.

命.Melgert Journaling MixedMedia "title" 命.Melgert Journaling MixedMedia

Over de vleugeltjes twijfel ik nog een beetje, dat wordt al zo vaak gedaan, en deze kleintjes zouden deze dame nooit kunnen dragen, alhoewel het wel een grappig gezicht zou zijn. Maar het stukje wit met goud is een perfect kraagje, en het hartje hoort er natuurlijk ook op.

命.Melgert Journaling MixedMedia "title" 命.Melgert Journaling MixedMedia

Van de vierkantjes maak ik de rok en dan ziet het er redelijk uit zoals ik het in mijn hoofd had, maar dan zonder de vleugeltjes.

命.Melgert Journaling MixedMedia "title" 命.Melgert Journaling MixedMedia

Dan kan het opplakken beginnen van al de vierkantjes, nadat natuurlijk eerst de blouse met kraag en hartje is vastgeplakt. Dan kan het afwerken beginnen, en als eerste natuurlijk heeft deze nog kale dame behoefte aan haar, knaloranje, peentjeskleurig haar. Daarna teken ik haar armen en handen, waarvan de linker op het kopje van de kat moet gaan rusten.

命.Melgert Journaling MixedMedia "title" 命.Melgert Journaling MixedMedia

De kraag van de blouse, de mouwen en rok schilder ik met sterk verdunde acrylverf, turquoise en paars En omdat nu het glanzende koper van de kraag overgeschilderd is, breng ik weer nieuwe goudkleurige verf aan, en ook de rok krijgt wat goud/koperkleurige vlekken. Daarna moet het gezichtje nog uitgewerkt worden, wat een paar keer overnieuw gedaan moet worden, en tenslotte krijgt het haar ook een beetje goudverf.
Daarna is Poes aan de beurt, en als zij klaar is, ziet ze eruit als Yana.

命.Melgert Journaling MixedMedia "title" 命.Melgert Journaling MixedMedia

Ondanks dat Poes zo hoog zit, is ze niet te groot, eerder lijkt de dame over nogal korte 'pootjes' te beschikken, maar zij zit op een stoel die door haar wijde rok verborgen blijft. Poes laten we gewoon op een krukje zitten, dat ook niet te zien is, zodat de verhouding weer normaal lijkt.
Hierbij nogmaals de pagina van 'ons' portret.

命.Melgert Journaling MixedMedia "title" 命.Melgert Journaling MixedMedia


Laatste en eerste pagina Woman Unleashed

Dinsdag 9 augustus 2016

Eindelijk de laatse pagina gedaan van de Wintersessie, gestart vanaf de langste nacht (Winter Equinox) op 21 december, van Woman Unleashed, en ook maar gelijk de voorpagina van de nieuwe serie van 13 dagen met leuke creatieve dagen voor de Zomersessie Beginnend bij de langste dag (Summer Equinox). Hopelijk wordt die net zo leuk, interressant en ontspannend.

命.Melgert WomanUnleashed "title" Woman Unleashed

Ik heb in ieder geval van de introductiedag het loslaatpapier gemaakt, een tutorial van Cat Caracelo. Hiervoor ga je een of dubbelgevouwen vel papier, of een dubbele pagina in je journal, beschrijven met iets dat je bezighoud, waar je van houdt, of gewoon om je hand, pols en vingers losser te maken en je hoofd even leeg zodat je daarna zonder afgeleid te worden heerlijk bezig kunt zijn.

命.Melgert WomanUnleashed "title" Woman Unleashed

Daarna wordt er met acrylverf een laagje in 澭n of meerdere kleuren aangebracht, ik heb mijn papier aan beide kanten van kleur voorzien, voor het geval ik het niet ga inplakken maar in wil binden.
Op zich niets nieuws, tekst als eerste laag wordt geregeld gedaan, maar wel het ononderbroken schrijven voor een kwartier, zonder stoppen of nadenken, over de hele breedte van het papier, dus over de middenvouw, en niet eerst het linker deel en als dat vol is het rechter deel. Dus niet stoppen en herlezen wat je net neergepent hebt voordat het kwartiertje om is, al is dat met mijn handschrift een hele opgave, want dan gaat je hoofd zich er toch weer mee bemoeien. En mocht je na de pagina vol te hebben, nog tijd over hebben, dan draai het papier op zijn korte kant en schrijf je verder over de eerdere tekst.

Glas in Grafiet

Voor het eerst sinds maanden weer eens iets in grafiet getekent. Niet echt een hoogstandje ik weet dat ik beter kan, maar mijn vingers moeten gewoon even 'intekenen'.

命.Melgert Gravite Drawings "title" 命.Melgert Gravite Drawings

Best een groot verschil met een andere tekening van iets glanzend, die helaas nog steeds niet helemaal af is...

命.Melgert Gravite Drawings "title" 命.Melgert Gravite Drawings


Gehaakte test

Zaterdag 30 juli 2016

Kantachtig rokje voor over een broek, legging of andere rok.

命.Melgert Test Crochet "title" 命.Melgert Test Crochet

Voor 澭n van mijn favoriete designers bij Ravelry heb ik dit leuke rokje gemaakt, om te kijken of het patroon en vooral de maat klopt. Het is een vrij open kant patroon en het rokje word dan ook over een ander rokje, broek of legging gedragen. Het is gehaakt met hetzelfde pluizige katoen als eerder het vestje met de korte mouwtjes.


De vlag in top

Zaterdag 25 juli 2016

Het nieuwe poppenhuis is af...voor zover het het huis zelf betreft. Het zit in elkaar en is aan de buitenkant geschilderd en gebeitst. Ik ben helemaal tevreden, de mahoniekleurige beits past perfect bij het geel en rood, en geeft het hoogste contrast. Ballustrade en balkon heb ik met behulp van een smal penseel gebeitst zodat de beits precies daar kwam waar nodig.

Ondanks de lichte beschadigingen, ziet mijn poppenhuis eruit zoals ik het in gedachten had en kan ik me nu concentreren op het maken en plaatsen van ramen/glas.

Hierbij nog een close-up van de kamertjes die ik eigenlijk verkeerdom heb ingericht. Badkamer en keuken heb ik in het smalle deel gezet, terwijl daar juist de woon en slaapkamer moeten staan. Dat lijkt onlogisch, maar in de brede delen ontbreken de trappen nog. Maar omdat deze meubeltjes te groot zijn past en staat het zo voor het oog beter. Het wordt nog een hele klus om alle meubeltjes op de juiste schaal te gaan maken.

命.Melgert Exmouth Dolls House "title" 命.Melgert Exmouth Dolls House


Vintage sjiek

Maandag 24 juli 2016

Mijn kleine scrapbookalbum heeft wat meer te zien gekregen, de strass steentjes maken nu net dat verschil.

命.Melgert Journaling 21days "title" 命.Melgert Journaling 21days

De vintage afbeeldingen die ik eerst in gedachten had, ga ik waarschijnlijk op de achterkant gebruiken. Maar de glans en glitter moest toch echt op de voorkant.

命.Melgert Journaling 21days "title" 命.Melgert Journaling 21days


Verkocht!!!

Woensdag 11 november 2015

Mijn eerste geld verdient met twee tekeningen!!! De dame waarvoor ik een paar weken geleden het popje en de mini quilt heb gemaakt, heeft twee van mijn portretten gekocht voor haar vriend.
Elvis en Jerry Lee vertrekken naar Amerika. Ik heb beiden voorzien van een passepartout en beschermende folie, zodat ze niet beschadigen.


Yana's 'wilde' avontuur

Dinsdag 11 augustus 2015

Nog een paar 'vergeten' dagen zoals begin juni als ik de tuin opruim en Yana voor het eerst even naar buiten mag. Normaal is ze altijd binnen, maar zo af en toe glipt ze wel eens langs ons heen om gras te eten. Dus nu mag ze heel even naar buiten...op avontuur

Yana op avontuur

Yana op avontuur

en ze geniet er zichtbaar van

Lekker door het zand

Lekker rollen door het zand

Ze wordt ongelooflijk vies, en zal straks dan ook flink geborstelt, en zelfs met een natte doek, schoongemaakt moeten worden en op teken gecontroleerd, en op achtergebleven mieren, want daar is ze doorheen gerold tot ze haar begonnen te bijten.

lekker utrusten

Uitrusten op het varenblad en gras


Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren