Divers

Vrijdag 12 februari

De binding 幯 sluiting bestaat uit een leren veter met houten kralen. Open het dagboekje in het midden van het achterste katern, en leg daar de veter. Laat een klein stukje aan de onderkant uitsteken...


Leren veter met 2 x 4 houten kralen
in midden van laatste katern

Het langste deel van de veter wordt gebruikt om ook het volgend katern te binden in de omslag...


Veter klaar voor het binden van het eerste katern

De veter gaat om het boekje en nu via het midden van het eerste katern,...


Veter door het eerste katern

weer terug naar de rug van het dagboekje.


Twee delen gebonden

Maak een knoopje in de veter met de eerste omslag van de binding ertussen. Haal hiervoor het kortste eind na de eerste omlag, onder de binding door...


Het knopen van de binding

Maak een dubbelle knoop in de veter en, je dagboekje is gebonden maar kan altijd nog aangevult worden met meer bladzijden door ze gewoon onder de veter door te schuiven.


Het boekje gebonden

Inhoud van 澭n van de twee boekjes die ik wegdoe. Ondanks dat er maar twee zakjes, 澭n velletje handgemaakt papier en een velletje 'craft' papier is gebruikt per katern, is er meer dan genoeg ruimte om voor twee weken een dagboek bij te houden, en zelfs langer als je in al de zakjes ook nog eens een extra papiertje, kaartje of label stopt dat je kunt gebruiken.


Heel veel pagina's

Na een paar uurtjes heb ik drie boekjes klaar. Onderstaande boekjes hebben alleen de begin pagina's, per katern 4 dubbele pagina's, plus de twee zakjes/envelopjes van de broodzakken.
Om de boekjes gesloten te houden, wikkel je het langste deel van de veter 澭n of twee keer om het boekje en sluit je het door het uiteinde met kraaltjes, onder de veter om het boekje te schuiven, en eventueel een halve knoop te maken.


Dagboekjes klaar om te gebruiken

Het boekje dat ik zelf ga gebruiken heeft nog wat extra's gekregen, twee strookjes kant, bevestigt met dubbelzijdig plakband. En met een goudkleurige stift heb ik nog een aantal spiralen op het papier getekent. En later hab ik ook nog een papieren bloem toegevoegd niet alleen als vesiering, maar tevens als onderdeel van de sluiting.


'Mini-dagboekjes, 15cm x 11,5cm'

Hier is duidelijk te zien dat ik heel veel heb toegevoegd aan de paar pagina's die het boekje in het begin had. Sommige pagina's zijn gewoon tussen de andere geschoven, andere pagina's hebben flapjes meegekregen. En de broodzakken hebben nog steeds hun opening, en daarin heb ik wat grote labels geschoven, maar ook mooi papier dat ik als schrijfruimte kan gebruiken.


'Inhoud dagboekjes'
Bruine zakjes en handgeverfd papier'

Nog een close-up van de inhoud van 澭n van de boekjes. Deze heeft op dit moment al iets meer inhoud, en al het gebruikte papier, buiten de broodmixzakjes, heb ik tijdens verschillende 'swaps' van anderen gekregen. Dit eerste boekje zal zoveel mogelijk materiaal krijgen dat ik de laatste twee jaar heb gekregen als extraatje bij atc's.


'Wereld papier'

Het boekje dat begon met een omslag, de twee zakjes van de broodmix, een vel hand/theegeverfd papier en een kwart vel bruin 'craft' papier is uiteindelijk een boekje geworden met 28 pagina's die aan beide zijden te gebruiken zijn 幯 nog extra pagina's in de zakjes en opgeplakte envelopjes. Al me al is een weekdagboekje een dik maanddagboek geworden.


Twee weekdagboekjes,
澭n maanddagboekje

Dinsdag 13 augustus 2015

Voor een swap bij Community Thrive en als kleine cadeautjes voor een paar TAC vrienden, maak ik van bruine papieren meelzakjes, voor brood, een paar leuke pagina's/enveloppen.


'Journal pagina's van
bruine papieren zakken'

Zelfs de achterkant ziet er fraai uit doordat ik strookjes en restantjes papier er op genaaid heb. Een deel met de naaimachine, en daarna met de hand.


'Achterkant pagina's'

Het begint allemaal met een aantal lege bruine papieren zakjes, van de broodmix die ik gebruik. Zonde om weg te gooien, want daar valt best nog veel van te maken, hergebruiken dus. De zakjes worden uit elkaar gehaald en van de binnenlaag gescheiden. Ook die wordt natuurlijk gebruikt.


'Van zakjes naar pagina's'

Daarna komt het leuke werk, schilderen, stempelen en beplakken met restjes papier op al de losse papiervellen.


'Van kaal en bruin naar vol en heel kleurig'

De volgende stap is bepalen welke van deze pagina's voor een journal worden of veranderen in een envelop voor in een journal of voor 'ArtMail'. Ik wil namelijk niets van het papier afhalen omdat ik de ruwe gescheurde vorm mooi vind.


'Envelop'

Eerder komt er nog wat bij...met gebruik van de naaimachine en zelfs met de hand, ga ik nog strookjes en stukjes restpapier van eerdere projecten, op het papier naaien. Sommige van de strookjes verwijder ik weer, en ook komen er meer stempels op, die door mij gemaakt zijn van gummetjes, en als laatste tekst met alfabetstempels.


'Pagina met extra's'

Vrijdag 15 juni 2015

Eindelijk zijn mijn atc's klaar voor april en mei, in de kleuren groen en oranje.


'ATC's voor April en mei'

Het is soms best moeilijk om niet op hetzelfde als de vorige maand terug te vallen, en alleen de kleur aan te passen. Helaas heb ik nog steeds niet echt veel zin in schilderen of een andere wat uitgebreidere techniek. Maar zelfs met een simpel papiertje, wat glitterlijm en knoopjes etc, ben ik toch nog weer een aantal dagen zoet geweest.

De groene atc's hebben: washi-tape rand, de letter G natuurlijk in groen, uitgeknipte doedels en de tweede set heeft uitgeknipte blaadjes van groen glanspapier, minuscuul kleine knoopjes, een groen draadje met lijm opgebracht en nog wat doedeltjes gemaakt met natuurlijk glitter gelstift.

De oranje atc's waren veel moeilijker tenminste, dat dacht ik voordat ik er aan begon, al was het maar vanwege de kleur. Zoveel verschillende tinten, of materiaal in oranje heb ik niet, dus duurt het toch wel een paar dagen voor ik deze ook klaar heb. Een heeft een leuk stukje washi-tape, met poesjes,  waarmee ik een verhaaltje probeer te maken. Ik teken boven de washi-tape het sihouet van een stad en wat bomen, en een mooie mini-mandala doet dienst als maan. Uitgeknipte afbeeldingen van Gellibeans worden...UFO's.

Dit was echt heel erg leuk om te doen, en het ziet er naar uit dat hoe minder je hebt in een kleur of thema dat je wilt gebruiken, hoe beter je fantasie werkt. Met genoeg geschikt materiaal, had ik nooit zo'n leuk kaartje kunnen maken.

De andere atc's hebben cirkels in verschillende grootte geknipt uit holografisch papier, en een stukje oranje tissuipapier, verkreukeld en vastgezet met gelmedium, en de nodige glitters. Het enige nadeel van dit glansapier is het fotograferen. Het papier weerkaats het licht, of dat nu vanaf het raam komt, of van de flitser, het duurt even voor ik de juiste hoek heb gevonden om de atc's recht van boven en zonder schaduw of reflectie op de foto te zetten. Maar toch maak ik ook even een foto van het glanzen van het papier, de kleuren vallen dan ook veel beter te zien, en zien er redelijk natuurgetrouw uit.

Maandag 18 mei 2015

Ik moet nog steeds vier kaartjes maken voor de DivaDoe2 swap van de Mixed Media Diva's, dus vandaag een paar stukjes aquarelpapier, dat ik had gebruikt om stempels op uit te proberen en om van alles op neer te krabbelen, op maat gesneden en dat als mijn basis gebruikt.

命.Melgert
'Basis kaartjes, 10 x 10 cm Aquarelpapier'

Voor de ondergrond gebruik ik acrylverf, en zonder echt een idee pak ik een aantal kleuren, geel, goudgroen en magenta, om daar de ondergrond mee te maken. Ik breng de verf op met behulp van een schildersmes en laat het een poosje drogen, en om het allemaal een beetje sneller te laten verlopen, maak ik gebruik van mijn heat-tool. Wel oppassen want kom je te dichtbij dan gaat de verf koken en vormt blaasjes wat wel een grappig effect geeft, maar dat ik deze keer niet wil gebruiken.

命.Melgert

Omdat ik van Elly, 澭n van de vier die een kaartje krijgt, een paar maanden geleden een aantal stencils kreeg, wil ik er in ieder geval 澭n gaan gebruiken op de kaarten, en daarvoor kies ik de stervormige bloemen.

命.Melgert

Ik gebruik voor de stencils Acrylic Modeling Paste gemengd met Iriserende verf, wat het een mooie parelmoer glans geeft. Na het verdelen van de pasta over het stencil, verwijder ik het direct weer, om te voorkomen dat het stencil vast gaat zitten. Het is niet helemaal perfect, maar niet echt lelijk of zo.

命.Melgert

Het drogen duurt niet zo heel lang, als ik het eerst iets aandroog met de heat-tool. Dan gebruik ik 澭n van de vlinderstempels, met zwarte inkt, in de hoeken, en met goudkleurige 3-D verf geef ik elke vlinder net iets andere details.
Na ook nog een paar bladeren van glitterlijm te hebben voorzien zijn de kaartjes eigenlijk wel af. De glitterlijm valt niet zo heel erg op, maar net genoeg door de glitters, en omdat de achtergrond al vrij druk is, zijn de lijntjes waarmee ik de bladeren aangeef meer dan genoeg.

命.Melgert

Omdat ik de kaartjes toch nog een beetje kaal vind, schrijf ik op elk kaartje met goudkleurige acrylpen een woord en plak ik op elke kaart nog een stukje antiek kant...nu nog op een strook dubbelgevouwen kaartpapier plakken, wat details geven over de kaart en weg kunnen mijn DivaDoe2 creaties.

Elke kaart is net even iets anders, zodat elk van de vier ontvangsters toch haar eigen unieke kaart/kunstwerkje krijgt.

命.Melgert

命.Melgert

命.Melgert

命.Melgert


Reageren

Nieuw/Weblog

Dit ben ik

Werk in Wording
Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties
Gastenboek