Divers

Woensdag 4 maart 2015

Voor dit mini junk journal maak ik gebruik van restantjes papier zoals folders, schrijfpapier, en het onderpapier dat ik voor kaarten en mijn eigen journaals gebruik.

命.Melgert
'Een paar van de pagina's'

Een paar van de pagina's krijgen nog wat extra's als stickers en uitgeknipte bloemen

命.Melgert
'Verschillende Technieken'

Alles bij elkaar ben ik er toch nog twee dagen mee bezig, maar aan het eind heb ik een leuk boekje, met veel kleur en een aantal blanco pagina's, om te vullen. De eerste en laatste pagina, als ook de binnenkant van de omslag, laat ik wit maar verder is het vooral kleurig.

命.Melgert
'Handgemaakte Stempel'

De binding is heel eenvoudig, drie gaatjes prikken en dan met naald en draad, in dit geval wit borduurgaren, vanuit het midden aan de binnenkant eerst naar buiten, dan weer terug naar binnen via het bovenste of het onderste gaatje, terug naar buiten door het laatste gaatje, en naar binnen via het midden. Dan een knoopje leggen, en er aan denken om de draad die van boven naar beneden loopt in het midden van de knoop ligt, en eventueel een drupje lijm op het knoopje om te voorkomen dat dat los laat. De stempel die je hier ziet, is handgemaakt uit een gum.

命.Melgert
'Mini Junk Journal
Voor Janice'

28 februari 2015

Mijn atc's voor februari zijn eindelijk af en klaar om verzonden te worden, deze keer gaan beiden richting Amerika.

命.Melgert
'Februari, Blauw'

Als achtergrond heb ik lichtblauw kaartpapier gebruikt en voor de ander met aquarelverf zelf achtergrondtextuur gemaakt. De atc's met de aquarelverf hebben alleen het Engelse 'Blue' in glitterlijm als onderwerp, en nog een kadertje rondom de atc. Op de andere simpeler achtergrond heb ik me lekker uitgeleefd met verschillend materiaal in tinten blauw: gedoedelde bloemen sterretjes washi-tape, uitgeknipte bloemen een strass-steentje en nog een paar pailetjes.
Het is telkens weer een uitdaging om iets moois op zo'n klein stukje papier te maken.

Dinsdag 29 januari 2015

Voor DLP mijn eerste dubbele pagina gemaakt, de prompt was: het noteren van je doelen voor 2015. Mijn doelen staan op een label dat ik later heb toegevoegd, net als nog wat meer tekst.
Voor dit meisje heeft 澭n van mijn poppen, Ella-Rho model gestaan. Het is mijn eerste, nou ja eigenlijk tweede, keer dat ik een volledig figuurtje teken.

命.Melgert
'De eerste stap in een nieuw avontuur'

De ondergrond, heb ik eerst voorzien van verschillende stukjes papier met tekst, zoals krant, reclamefolders, oude boekpagina's en stukjes bladmuziek die ik gekregen heb via een 'goodiebag' ruiling. Ik heb deze keer gel medium gebruikt inplaats van lijm, werkt veel prettiger en is sneller droog. Daarna stippen verf, rose, goudgroen, citroengeel en licht blauwgroen, opgebracht en verdeeld met een oude winkelpas.
Daarna heb ik eerst wat kleur en textuur aangebracht met behulp van een leeg garenklosje, goudgroene cirkels, een netje van bijvoorbeeld mandarijntjes, de roze ruitjes, en mijn vingers, de blauwe stippen.

Als dat eenmaal droog is kan het leukste en uitdagenste deel beginnen, het tekenen van Ella en haar grote laarzen. Na de laarzen meerdere keren uitgegumd te hebben, ga ik de hele tekening overnemen met zwarte fineliner. Helaas blijkt die niet watervast te zijn, wat als een nadeel klinkt, het vlekt verschrikkelijk, maar toch als groot voordeel heeft, dat foutjes eenvoudig met een nat doekje te verwijderen zijn.

命.Melgert
'Tekening op Ondergrond'

Meestal teken ik alleen een portretje, maar deze manier van laarsjes tekenen die ik bij Jennibellie heb gezien, vond ik zo grappig dat ik ze voor mijn 'Ella-Rho' wilde gaan gebruiken. En nee...dat is geen hond maar een konijntje dat zit altijd op haar, pop Ella, schoot.

Wanneer ik eindelijk tevreden ben over Ella, kan ik haar gaan schilderen, natuurlijk in de kleuren van de 'echte' Ella, magenta, wit en grijs. Eerst heb ik voor het wit iriserende verf gebruikt, en dat ook door de magenta gemengd. Het zag er heel leuk uit, maar was onmogelijk om goed te fotograferen. Dus heb ik haar gestreepte trui, legging en hoedje weer overnieuw gedaan, deze keer zonder het iriserende laagje. Haar magenta kleurige haar, niet de roze krullen van pop Ella, heb ik wel een laagje van de iriserende verf gegeven, net genoeg om op te vallen en niet al te storend bij het fotograferen.

命.Melgert
'Close-up Meisje met konijn'

De linkerpagina heeft natuurlijk een agandadeel, en mijn woord voor 2015: Geduld. Dit schrijfblok heeft niet alleen dikker papier dan normaal, maar ook nog eens de mogelijkheid om de pagina's te verwijderen en ergens anders weer in het blok te plaatsen. Heel handig met verven, niets geen geklieder op de ronde schijfjes die alles bij elkaar houden.

Op deze pagina heb ik maar voor de helft het kranten/boekpapier geplakt, en daarna de hele pagina van de 4 kleurtjes voorzien. Wanneer dat droog is teken ik de 'scheur' op de ondergrond, vul die weer met nieuwe stukjes papier, en omlijn alles met een dubbele zwarte fineliner lijn zodat het lijkt alsof de verf hier is afgebladert.
Voor het agendadeel verdeel ik de strook in vlakken met behulp van smal Washi-tape, een kleurig papiertape dat vrijwel overal te koop is.Voor de dagen gebruik ik alfabetstempels en de cijvers zijn geschreven met glitterstiften. Het woord in de scheur is eerst gestempeld en daarna voorzien van glitterlijm.

命.Melgert
'Woord voor 2015'

Alles dat nu nog ontbreekt is nog wat tekst, 'De eerste stap in een nieuw avontuur' op de rechterpagina, Ella, en het labeltje met mijn doelen, zoals meer werken in mijn journals, schilderen en tekenen. Het koordje is gemaakt van littergaren in Ella's kleuren.

命.Melgert
'Eerste DLP pagina af'

En hier is de 'echte' Ella-Rho nog zonder haar konijntje.

命.Melgert
'Ella-Rho Doniet'

Dinsdag 29 januari 2015

Ook doe ik weer eens mee aan een ATC ruiling/swap, vanwege de leuke opdracht. Dit wordt een serie, 'Colours of the Year', voor het hele jaar met elke maand een andere kleur. En voor januari is dat geel. Alles, maar dan ook alles moet een tint of vorm van geel zijn en alleen voor de, eventuele, omlijning mag gebruik gemaakt worden van een zwarte fineliner.

命.Melgert
'Januari: Geel'

Voor de achtergrond heb ik 4 verschillende tinten gele acrylverf gebruikt, van citroengeel to okergeel. De bladeren op de ene atc, is een handgemaakte stempel, van een gum, en ingevuld met gele, hoogglans verf, High Gloss Enamel Honeysuckle, een hobbyverf die ik al jaren heb en nu gebruik voor mijn atc's en dagboeken/journals.

Voor de andere atc heb ik twee papieren bloemen, een stoffen vlindertje en een blad geknipt uit handgemaakt papier en een geel gedroogt blaadje, opgeplakt. Beide atc's zijn verder nog voorzien van decoraties met goudpen, en zelfs de informatie aan de achterkant, is met gele glitterpen geschreven.

Februari heeft de kleur blauw...gelukkig heb ik van de meeste kleuren genoeg in huis om een paar leuke atc's te maken.

Zaterdag 24 januari 2014

Omdat ik gisteren met zoveel plezier de labeltjes had gemaakt heb ik er vandaag nog een aantal bij gemaakt. Aan het eind van de dag heb ik een leuke, en vooral kleurige, collectie van labels in vrijwel alle kleuren van de regenboog.

命.Melgert
'Handgemaakte Labels'

Het is de bedoeling dat ik ze ga gebruiken in mijn journals, zoals op de pagina met Ella-Rho, die ik gemaakt heb in mijn nieuwste dagboek/journal, mijn Documented Life Project journal.

Woensdag 21 januari 2015

Van lege toiletpapierrolletjes heb ik deze leuke hoesjes gemaakt en de labels heb ik gemaakt van telkens twee verschillende soorten papier voor kaarten. Hierdoor zijn de labels erg stevig. De labels zijn volledig met de hand gemaakt, dus geen handig apparaatje waarmee je met 澭n draai of druk, labels uit papier kunt stansen. Nee, lekker ouderwets met liniaal en potlood meten en uittekenen, en daarna uitsnijden met een afbreekmes.

Niet dat dat een garantie is voor mooie kaarsrechte labels, ze zijn toch allemaal een beetje anders en niet even recht. Maar ze passen keurig in de hoesjes en dat is uiteindelijk het belangrijkste.
Of ik de hoesjes vastplak op een pagina, of met een klip bevestig weet ik nog niet, dat hang een beetje af van de pagina waar ik ze op ga gebruiken.

命.Melgert
'TPR labels'

De toiletrolletjes heb ik dubbelgevouwen en daarna van twee laagjes Gesso voorzien. Terwijl de rolletjes drogen zoek ik materiaal uit om ze te vervraaien, zoals kleurig papier, kant, vilt, stickers, strassteentjes en natuurlijk Washitape.
Om te zorgen dat de labels er niet uitvallen, plak ik de onderkant dicht met Washitape of een strookje van het papier.

Met deze drie labels en hoesjes heb ik heel veel mogelijkheden aangezien de achterkant van de labels anders zijn, en hier nog maar 2, voor en achterkant zichtbaar. Maar ook past elk label perfect in 澭n van de andere hoesjes.

命.Melgert

Donderdag 15 januari

Mijn dagboek van de workhop is helemaal klaar en het enige dat ik nu nog moet doen, is beslissen of ik de veertjes nu wel of niet op het kaft plak en natuurlijk het vullen. Het risico van voorop het kaft plakken is dat ze natuurlijk kunnen beschadigen bij het terugplaatsen tussen mijn andere journals. Maar misschien gebruik ik ze wel op een pagina in het journal.

命.Melgert
'Poster Dagboek'

Hier nog een aantal foto's met details

命.Melgert

命.Melgert

命.Melgert

命.Melgert

11 januari 2015

Voor een nieuw visueel dagboek, workshop 'My Poster Journal' van Jennibellie, maak ik voor de omslag een aantal veren, geknipt uit zwart papier met daarop strookjes gekleurd/gedecoreerd papier.

命.Melgert
'Veertjes voor Posterjournal'

De strookjes zijn tussen de 2 en 5 mm breed, en op elk strookje zijn veertjes getekend. Met het opplakken bepaal je of de v'tjes naar binnen of naar buiten wijzen, of ze gaan gewoon beide kanten op. Als alle veertjes zijn opgeplakt rol je een strookje papier heel strak op en plakt dat over het midden van de veer, en klaar is je kleurige versiering.

Maandag 6 januari 2015

Eindelijk weer eens creatief geweest met acrylverf, ook al is het maar op aquarelpapier. Voor een verjaardag heb ik het afgelopen weekend een mooie kaart gemaakt in gemengde techniek. En die vind ik zelf zo leuk geworden, dat ik vandaag nog zo'n kaart maak voor mijzelf.

命.Melgert
'Geduld'
19 x 14 cm Canson Aquarel papier, 300gr/cm

Voor de achtergrond heb ik acrylverf gebruik, opgebracht met behulp van een oude (bank)pas, verder heb ik een netje, van mandarijntjes gebruikt als sjabloon en bubbeltjes plastic als stempel. Daarnaast heb ik Gesso gebruikt, Iridiserende verf, Koperkleurige verf, zwarte kaligrafie stift, glitterpen en glitterlijm en nog wat goudkleurige glitter spray. Kleurige cirkels doen dienst als bloemen, een kolibri (sticker) en een vlinder, (3-D sticker) ziijn een leuke aanvulling. Als laatste heb ik nog een stukje antiek kant en antiek band op de kaart bevestigt met tweezijdig plakband.

命.Melgert
'GYDW4'

Verder heb ik nog een dubbele pagina in 澭n van mijn visuele dagboeken van een achtergrond voorzien. Dit was voor een korte cursus 'Give your Dream Wings', met 10 dagen lang elke dag een nieuwe opdracht in je mailbox.

命.Melgert

Met de Zentangle bloem op het witte papier was ik eigenlijk niet zo heel blij, en om het hele blad vol te kriebelen met tangles vind ik normaal wel leuk, maar deze keer wilde het niet echt lukken. Ik wilde eigenlijk veel meer kleur...en snel. Dus twee kleuren gepakt, een mooie goudgroen en operaroze, beiden transparante kleuren, en een aantal dotjes over de dubbele pagina verdeeld.

命.Melgert

Met een vrij vochtig penseel, het water drupt er net niet vanaf, de verf snel verspreid over de pagina's. De dunne laag droogt vrij snel, en daarna kon ik nog meer kleur aanbrengen met behulp van bubbeltjesplastic, de roze rondjes, en een stukje van een netje, verpakking mandarijntjes, de blauwe ruitjes. Nog wat doedels, kopergeverfd canvascirkels, en ziedaar een pagina die nu wel aantrekelijk is en inspiratie geeft, maar eigenlijk heeft die nu niet zo heel veel meer nodig. Een goed en veelbelovend begin van het nieuwe jaar.

Hier dag 3, een lotusbloem die ik voorzien had van een iriserende laag, nadat ik hem klaar had. Zag er leuk uit maar een verschrikking om te fotograferen.

命.Melgert


Reageren

Nieuw/Weblog

Dit ben ik

Werk in Wording
Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties
Gastenboek