ATC's, Journalpagina's en kaarten

Dinsdag 12 juli 2016

Voor een swappartner bij TAC maak ik een kaart in mixed media techniek. De ondergrond is acrylverf opgebracht met een paletmes, aangezien ik daar net iets meer controle over heb en ook op kleine stukjes verf kan aanbrengen, dan met een oud bank of winkelpasje. De kleuren zijn lekker fel, bijna fluoriserend, GoudGroen van Liquitex en OperaRose van Winsor and Newton.
Om alles in 澭n thema te houden gebruik ik naast bloemenstempels, ook bloemen van papier, washi-tape, stof, strass en knoopjes. Verder gebruik ik een oud beschermhulsje van een penseel om cirkeltjes in bloemvorm te stempelen met verf en als laatste nog wat glittergelpen en glitterlijm voor de nodige schittering.

Voor een 'All Size' swap bij TAC maak ik niet alleen een kaart (10x15cm) en atc (6,4x8,9cm) voor iemand, maar ook een 3x3's (7,5x7,5cm) 4x4's (10x10cm) kaartje, en journalpagina (A5) en alles in dezelfde kleuren, OperaRose, QuinacridoneRose en GoudGroen en thema, vlinders

Journalpagina, met boomstempel, vlinderstempels, uitgestanste libellen, getekende en strass vlinders en libellen op een rose groene achtergrond en een quote/tekst van mij.

'When Butterflies fly, and Fairies too, the World is so much Happier, and so will You!!' 命.Melgert

ATC met getekende en gestempelde vlinder en doedeltjes in glittergelpen.

3x3's Met een Art-Deco stempel van een vlinder, de twee tinten rose verf en glitterlijm.

4x4's In hoofdzakelijk GoudGroen, (3D)stickers en glittergelpen

Kaart weer in GoudGroen, washi-tape, rub-on stickers, zwarte fineliner en witte correctiestift, en ook hier is de tekst van mij.

'Life is too Short To Worry about Tomorrow' 命.Melgert


Woman Unleashed

Maandag 4 juli 2016

Met Woman Unleashed Summer Retreat vorige maand op de 16de al begonnen, en ondertussen dus ook al weer afgelopen, heb ik eindelijk het grootste deel van de eerste, wintersessie, af. Er waren nog steeds 4 dagen die ik niet had gedaan en ik wilde die toch nog even doen, voor ik met deze zomersessie zou beginnen. Gebleven was ik bij dag 9, sessie 2 over de 7 Chakra's en dag 10 over Feng Shui

Dag 9: Expanding - Uitbreiden, Lara Ann Riggio en
Dag 10: Aligning - Aanpassen, Karen Raugh Carter

Bij 'Aligning ging het om 24 ingredienten die invloed hebben op je leven, en het tweede deel over hoe we ons met de natuur kunnen verbinden en hoe die ons kan helpen.

Dag 10: Aligning - Melissa Bottali

De eerste sessie met Amber Jean was leuk, we maakten hierin het doosje voor een relikwie, en om die dag niet leeg te laten in mijn journal, heb ik dat doosje ook nog eens in mijn journal getekend. En Samantha gaf ons een aantal yoga oefeningen die ik later ook nog eens allemaal getekend heb, en eerlijk gezegd was ik aangenaam verrast om te zien hoe leuk de figuurtjes werden.

Dag 11: Honoring - Eren, Amber Jean en Samantha Sweetwater

en dan nog de pagina's met de yoga oefeningen van Samantha:

The 5 Tibetians

en de laatste van de 5 Tibetanen. Jammer genoeg heb ik geen foto van de eerste sessie van dag 12 met Tulasi Adeva, dus die moet ik later nog eens maken en plaatsen.

Dag 11: Honoring

En als laatste vandaag een sessie over Inzicht en Moeder Aarde. Zij deed een meditatie en wat ik 'zag' heb ik later getekend en geschilderd, de oude dame bij het water, de ketting die zij mij gaf...

Dag 12: Visioning - Inzicht krijgen, Amber Kuileimailani Bonnici

 

Uiltje in mijn posterjournal

Zaterdag 30 april 2016

Omdat ik de uiltjes die ik tot nu toe op canvas heb geschilderd, zo leuk vind om te doen, maak ik er nu 澭ntje in mijn VQ Poster journal. Eerst een ondergrond van allerlei restantjes papier, en een dun laagje verf...

en daarna de contouren opzetten van mijn uiltje, en helaas blijft het hier voorlopig bij


Doedels

Zondag 17 april 2016

Vogeldoedels schijnen het maar zwaar te hebben als ze uit mijn pen, stift of potlood vloeien want ook deze ziet er niet happy uit en dat begon al met een doedel op te dun papier, zodat ik het uit moest knippen en overtrekken op een betere, zwaardere kwaliteit tekenpapier. Zo'n mooie vogel en dan zo verdrietig. Zo anders dan de volgende doedel.

Mooi zijn is geen garantie voor Geluk

Dat deze scribble/doedel een vrolijke dame zou worden, was eigenlijk al heel snel duidelijk. Voor ik het wist danste ze vrolijk over mijn papier rond.

Blij zijn met wie je bent

Sommige scribbles/doedels passen wel heel erg goed bij elkaar, zoals de mooie vogel die diep ongelukkig is, en de niet zo mooie, vrij volle dame die gewoon lekker in haar vel zit en er gelukkig en tevreden uitziet.

Mooi versus minder mooi. Verdriet versus gelukkig zijn


Mandala, doedels en twee collages

Zondag 10 april 2016

Ook voor VisionQuest ben ik met mandala's bezig. Een mandala die een aantal dagen in beslag nam, niet alleen het tekenen van de mandala was daar de oorzaak van.

Mandala

Maar vooral het kleuren, en nog steeds is de mandala niet af. Maar met de Karisma's is dat geen straf. Het is zo jammer dat deze potloden niet meer gemaakt worden, in 2005 stopte de fabriek met het maken van dit perfecte kleurpotlood. Gelukkig zijn er ondertussen een paar waardiger vervangers, en 澭n gebruikt zelfs dezelfde kleurnamen...logisch want beiden komen van dezelfde fabriek, Berol uit Amerika. Dat andere perfecte potlood is: Faber Castell Polychromo's. Maar ook de Inktense van Derwent schijnt een heel goede vervanger te zijn, net als Luminiance van Garan D'Ache. Voorlopig kan ik nog even vooruit, ook al heb ik van enkele kleuren nog alleen het potlood dat ik nu heb gebruikt.

Karisma Kleurpotloden

Meer doedels/'scribbles' voor VisionQuest.
Een doedel dat maar niet kon beslissen wat het wilde zijn, een lucht-, of een waterwezen, dus er maar een MeerminEngel van gemaakt.

Geboorte van iets nieuws

Deze doedel was heel duidelijk een vogel, een raaf of zo, die met iets zwaars op zijn rug rondzeulde

Vreemde Vogel: Wat sleep je allemaal met je mee?

Ik had al eens eerder een doedel gemaakt voor VQ in het paars, maar daar was ik niet echt tevreden over. Dus er eens goed voor gaan zitten en met muziek op, heerlijk een uurtje of 1,5 zitten kleuren. Voor de omlijning heb ik een aquarelmarker gebruikt, en voor het inkleuren het paars met de blanke marker uitgewreven zodat het een mooie zachte lila schaduw anex kleur krijgt.

Paarse Beestjes

Een aantal collages gemaakt voor VisionQuest, plaatjes en woorden uitzoeken en opplakken die je aanspreken, die laten zien wat je het liefst zou willen doen, waar je hart ligt.

Droom Collage


Een andere keer is het de bedoeling om een gezicht te maken met afbeeldingen, die niets met een gezicht, van mens of welk dier dan ook, te maken hebben. Dit was zelfs nog leuker dan de eerdere droomcollage.

Gezicht collage


Voor Lifebook 2016 van Tamara Laporte/Willowing, heb ik eindelijk mijn tweede pagina gemaakt, de mandala van les 8. Met de tweede week kon ik maar niet beginnen, iets stond me tegen of riep wrevel op. En dus kwam er niets meer uit mijn handen, tot Tamara, en iemand die ook meedeed en die ook al 'achterliep' ook al is er van achterlopen niet echt sprake aangezien jezelf bepaald wanneer en in welke volgorde je de verschillende workshops wilt maken, waarom ik niet net als zij met de mandala begon. Daar hoef je niet al teveel bij na te denken, is lekker ontspannend, en kan wel eens net dat zijn dat ik nodig heb om de draad weer op te pakken.
Dus heb ik me een paar uur heerlijk vermaakt met het plaatjes uitzoeken en uitknippen, scheuren van allerlei verschillende soorten en kleuren papier, en daarna het opplakken, en met gesso door een paar mandala-achtige stencils tot ik en mooie basis of ondergrond heb voor de eigenlijke mandala zelf.

LifeBook 2016, week 8: MandalaNieuw/Weblog

Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren