Woman Unleashed Retreat

Dinsdag 29 december 2015

Vorige week ben ik samen met duizenden anderen begonnen aan de gratis 'Woman Unleashed' online retreat, door Amber Kuileimailani Bonnici uit Hawai. Het wordt gehouden van 21 December, de introductie 20 december, tot de afsluiting op 2 januari.

Omdat ik geen geschikt journal of schrift had, heb ik van aquarelpapier een nieuw journal gemaakt. De pagina's, 4 katerns van 4 dubbele pagina's, heb ik gebonden door garen vanuit het midden van het katern, om het kaft te binden. Op deze manier kan ik later nog pagina's toevoegen, of er 澭n uithalen als ik daar op wil werken zonder de rest te besmeuren met verf inkt of lijm. Door de pagina in het midden onder de draad door, of tussen twee pagina's, te schuiven gaat dat vrij gemakkelijk, zelfs als de pagina al bewerkt is, al moet je natuurlijk wel opletten.
Had ik van een 3-, of 5 gat's binding gebruik gemaakt, dan was dat uiteraard niet mogelijk geweest. Of ik had de binding los moeten maken en daarna weer opnieuw in moeten binden. Maar daar wordt het kaft en pagina's niet echt mooier van, weet ik uit ervaring.

Als introductie natuurlijk wat informatie over het waarom en wat te verwachten, een meditatie, daarna werden er wat dingen aangedragen die je kon doen voor de retreat echt begon, zoals je kaft versieren en eventueel een 'niet storen' bordje maken. Ik heb het voorlopig maar bij het kaft gehouden.

Natuurlijk loop ik alweer achter, vandaag is dag 10 alweer en ik heb net dag 3 gedaan. Maar de rest komt ook wel. Er zijn telkens 2 'workshops' per dag, meestal 澭n die met lichaamlijke ontspanning te maken heeft, meditatie of yoga, en de ander is meer een creatieve ontspanning samen met een meditatie, schilderen over gevoel, toekomstplannen, dromen, al wat je kunt doen om 2016 een fantastisch jaar voor jezelf te maken.

Dag 1: Choosing, meditatie door Amber

Amber is de enige vaste persoon, verder is er telkens een andere gast die iets organiseerd en vaak ook een extra 'geschenk' voor je heeft, een pdf, korting, of een eigen gratis korte cursus. De meesten ken ik niet, eerlijk gezegd 'ken' ik alleen Tamara Laporte van "Willowing and Friends". Bij haar heb ik een aantal workshops gedaan, maar dat maakt het wel spannend. Onderstaand een pagina van de sessie 2 dag 1, over toekomstdromen voor 2016, door Dr Mary Pritchard, en intu鮠ief schilderen door Alena Hennessy, sessie 2 dag 3.

Dag 2: Changing en 3: Resting

Het intu鮠ief schilderen was leuk, maar onwenning en niet echt gemakkelijk. En niet echt iets dat ik spontaan zou doen op deze manier, maar het is verademend om vrij met verschillende materialen te werken inkt, aquarelverf, waskrijt, acrylverf, penseel, en handen. En natuurlijk zit ook hier een meditatie bij, en een woord dat het eerst in je opkomt na 'I am...' in de meditatie.

Dag 3: I am Loved

Om te voorkomen dat mijn journal straks open gaat staan, vooral omdat sommige pagina's nogal veel lagen zullen gaan krijgen, gebruik ik 澭n van de twee kettingen, die ik pas van iemand gekregen had samen met nog meer spulletjes. Het zijn mooie sierraden en perfect voor mijn journal. Nu hoef ik niet meer bang te zijn dat mijn journal zich aan het eind van de dag niet meer laat sluiten. Ik weet van de vorige keer, dat de pagina's flink veel lagen aan het eind van de dag kunnen hebben. Het was even uitproberen hoe de ketting te gebruiken, maar met een schuiflusje gaat het perfect. Ik kan de sluiting goed strak trekken en toch laat het zich daarna vrij gemakkelijk weer openen.

Twinchie Journals

Dinsdag 24 november 2015

Een paar weken terug liet ik twinchies, mini journals zien, die ik gemaakt had voor een swap. Vandaag vind ik bij de post een dikke envelop uit Canada. Ik hoef niet eens naar de afzender te kijken, de envelop is namelijk dezelfde als waarin ik mijn boekjes richting Canada had verstuurd. Susanne houdt er net als ikzelf van om te hergebruiken.

En dit is wat ik vind in de roze/groene zigzagstreep envelop.

Natuurlijk beheers ik mijn nieuwsgierigheid, en trek niet meteen de verpakking van de boekjes af, maar niet voor lang. De inhoud van de boekjes is zo verschillend, net als de maaksters. De een erg simpel met veel pagina's om op te werken, de ander heerlijk uitbundig handgeverfde en gekleurde pagina's, en de derde heeft veel extraatjes bijgevoegd zoals labels en extra vakjes. Voorlopig blijven ze leeg, maar binnenkort vind ik vast een onderwerp voor 澭n van de kleine boekjes.


Mini Journal Swap TAC

Maandag 26 oktober 2015

Al de mini journals, Twinchies, zijn klaar, drie voor de swap georganiseerd door Susanne, die met het vilten kaftje is voor Susanne zelf, en de laatse is voor iemand van een andere swap, gehouden bij Community Thrive

Elk boekje heeft een andere manier van binden, 3 gats-binding, een elastiekje of een lintje om het katern. Ook de sluitingen heb ik verschillend proberen te houden.

 

 

Dinsdag 13 augustus 2015

Voor een swap bij Community Thrive en als kleine cadeautjes voor een paar TAC vrienden, maak ik van bruine papieren meelzakjes, voor brood, een paar leuke pagina's/enveloppen.


'Journal pagina's van
bruine papieren zakken'

Zelfs de achterkant ziet er fraai uit doordat ik strookjes en restantjes papier er op genaaid heb. Een deel met de naaimachine, en daarna met de hand.


'Achterkant pagina's'

Het begint allemaal met een aantal lege bruine papieren zakjes, van de broodmix die ik gebruik. Zonde om weg te gooien, want daar valt best nog veel van te maken, hergebruiken dus. De zakjes worden uit elkaar gehaald en van de binnenlaag gescheiden. Ook die wordt natuurlijk gebruikt.


'Van zakjes naar pagina's'

Daarna komt het leuke werk, schilderen, stempelen en beplakken met restjes papier op al de losse papiervellen.


'Van kaal en bruin naar vol en heel kleurig'

De volgende stap is bepalen welke van deze pagina's voor een journal worden of veranderen in een envelop voor in een journal of voor 'ArtMail'. Ik wil namelijk niets van het papier afhalen omdat ik de ruwe gescheurde vorm mooi vind.


'Envelop'

Eerder komt er nog wat bij...met gebruik van de naaimachine en zelfs met de hand, ga ik nog strookjes en stukjes restpapier van eerdere projecten, op het papier naaien. Sommige van de strookjes verwijder ik weer, en ook komen er meer stempels op, die door mij gemaakt zijn van gummetjes, en als laatste tekst met alfabetstempels.


'Pagina met extra's'

Vrijdag 15 juni 2015

Eindelijk zijn mijn atc's klaar voor april en mei, in de kleuren groen en oranje.


'ATC's voor April en mei'

Het is soms best moeilijk om niet op hetzelfde als de vorige maand terug te vallen, en alleen de kleur aan te passen. Helaas heb ik nog steeds niet echt veel zin in schilderen of een andere wat uitgebreidere techniek. Maar zelfs met een simpel papiertje, wat glitterlijm en knoopjes etc, ben ik toch nog weer een aantal dagen zoet geweest.

De groene atc's hebben: washi-tape rand, de letter G natuurlijk in groen, uitgeknipte doedels en de tweede set heeft uitgeknipte blaadjes van groen glanspapier, minuscuul kleine knoopjes, een groen draadje met lijm opgebracht en nog wat doedeltjes gemaakt met natuurlijk glitter gelstift.

De oranje atc's waren veel moeilijker tenminste, dat dacht ik voordat ik er aan begon, al was het maar vanwege de kleur. Zoveel verschillende tinten, of materiaal in oranje heb ik niet, dus duurt het toch wel een paar dagen voor ik deze ook klaar heb. Een heeft een leuk stukje washi-tape, met poesjes,  waarmee ik een verhaaltje probeer te maken. Ik teken boven de washi-tape het sihouet van een stad en wat bomen, en een mooie mini-mandala doet dienst als maan. Uitgeknipte afbeeldingen van Gellibeans worden...UFO's.

Dit was echt heel erg leuk om te doen, en het ziet er naar uit dat hoe minder je hebt in een kleur of thema dat je wilt gebruiken, hoe beter je fantasie werkt. Met genoeg geschikt materiaal, had ik nooit zo'n leuk kaartje kunnen maken.

De andere atc's hebben cirkels in verschillende grootte geknipt uit holografisch papier, en een stukje oranje tissuipapier, verkreukeld en vastgezet met gelmedium, en de nodige glitters. Het enige nadeel van dit glansapier is het fotograferen. Het papier weerkaats het licht, of dat nu vanaf het raam komt, of van de flitser, het duurt even voor ik de juiste hoek heb gevonden om de atc's recht van boven en zonder schaduw of reflectie op de foto te zetten. Maar toch maak ik ook even een foto van het glanzen van het papier, de kleuren vallen dan ook veel beter te zien, en zien er redelijk natuurgetrouw uit.

Diversen: Mixed Media Kaarten

Maandag 18 mei 2015

Ik moet nog steeds vier kaartjes maken voor de DivaDoe2 swap van de Mixed Media Diva's, dus vandaag een paar stukjes aquarelpapier, dat ik had gebruikt om stempels op uit te proberen en om van alles op neer te krabbelen, op maat gesneden en dat als mijn basis gebruikt.

命.Melgert
'Basis kaartjes, 10 x 10 cm Aquarelpapier'

Voor de ondergrond gebruik ik acrylverf, en zonder echt een idee pak ik een aantal kleuren, geel, goudgroen en magenta, om daar de ondergrond mee te maken. Ik breng de verf op met behulp van een schildersmes en laat het een poosje drogen, en om het allemaal een beetje sneller te laten verlopen, maak ik gebruik van mijn heat-tool. Wel oppassen want kom je te dichtbij dan gaat de verf koken en vormt blaasjes wat wel een grappig effect geeft, maar dat ik deze keer niet wil gebruiken.

命.Melgert

Omdat ik van Elly, 澭n van de vier die een kaartje krijgt, een paar maanden geleden een aantal stencils kreeg, wil ik er in ieder geval 澭n gaan gebruiken op de kaarten, en daarvoor kies ik de stervormige bloemen.

命.Melgert

Ik gebruik voor de stencils Acrylic Modeling Paste gemengd met Iriserende verf, wat het een mooie parelmoer glans geeft. Na het verdelen van de pasta over het stencil, verwijder ik het direct weer, om te voorkomen dat het stencil vast gaat zitten. Het is niet helemaal perfect, maar niet echt lelijk of zo.

命.Melgert

Het drogen duurt niet zo heel lang, als ik het eerst iets aandroog met de heat-tool. Dan gebruik ik 澭n van de vlinderstempels, met zwarte inkt, in de hoeken, en met goudkleurige 3-D verf geef ik elke vlinder net iets andere details.
Na ook nog een paar bladeren van glitterlijm te hebben voorzien zijn de kaartjes eigenlijk wel af. De glitterlijm valt niet zo heel erg op, maar net genoeg door de glitters, en omdat de achtergrond al vrij druk is, zijn de lijntjes waarmee ik de bladeren aangeef meer dan genoeg.

命.Melgert

Omdat ik de kaartjes toch nog een beetje kaal vind, schrijf ik op elk kaartje met goudkleurige acrylpen een woord en plak ik op elke kaart nog een stukje antiek kant...nu nog op een strook dubbelgevouwen kaartpapier plakken, wat details geven over de kaart en weg kunnen mijn DivaDoe2 creaties.

Elke kaart is net even iets anders, zodat elk van de vier ontvangsters toch haar eigen unieke kaart/kunstwerkje krijgt.

 

Diversen: Boekenleggers van 'afval'

Donderdag 9 april 2015

Voor een priv swap maak ik een aantal boekenleggers. Aangezien ik net te laat was om me voor deze swap in te schrijven, bood degene die de swap organiseerde aan om een priv swap te doen, we waren toch al swappartners voor een atcswap, dus om iets extra's te maken en toe te voegen is maar een kleine moeite.

Deze boekenleggers zijn gemaakt van heel veel kleine restjes papier, handgemaakt, scrapbook, en ook restjes van mijn ondergrond papier of achtergronden die ik ooit gemaakt en gebruikt heb voor atc's, kaarten of in mijn journals. Al de stukjes zijn op aquarelpapier geplakt, en als alles eenmaal droog is breng ik nog wat doedels aan met witte en zwarte stift, nog een paar pailletten voor de nodige glitter en daarna gaat alles door het lamineer apparaat.
Een beetje lastig door de pailletten maar het gaat toch zonder problemen door het apparaat. Er blijft niets steken, ook blijft de folie heel, en uiteindelijk zit alles nu veilig opgeborgen en kan de boekenlegger zelf ook niets beschadigen.
Er is alleen 澭n klein probleempje zie ik later, door de pailletten zit er op die plekken een beetje lucht onder de folie. Maar nadat ik de boekenleggers nog eens, en eentje zelfs nog een tweede keer, door het lamineerapparaat besluit te halen, zijn er geen luchtbellen meer te zien en is alles mooi glad en blijven de boekenleggers nog vele jaren mooi.

Al eerder heb ik voor mijzelf ook een aantal boekenleggers gemaakt, waarvan 澭ntje bestaat uit een reep van mijn afscheurbare schilderspalet. Soms is het gewoon jammer dat dat in de vuilnisbak beland, er zitten zo af en toe ware kunstwerkjes bij. En 澭n daarvan, het mooiste stukje, doet nu dienst als een boekenlegger. Ook deze heb ik van een beschermlaag voorzien, niet gelamineerd maar aan beide kanten een strook breed plakband, maar het zou ook boekenfolie kunnen zijn geweest.

Nadat ik de boekenlegger van een beschermlaag had voorzien heb ik in het bovenste stukje, dat ik bewust hiervoor er aan heb laten zitten, een halve cirkel gesneden. Nu kan de boekenlegger over de bovenkant van de pagina geschoven worden, en helpt het uitstekende deel de painna terug te vinden. De ander kreeg een dubbel koordje met kleine kraaltjes. Van deze heb ik een tweede opgestuurd in een swap. Deze boekenleger is gemaakt van aquarelpapier met acrylverf, metalic verf, stiften en een paar vegen met parelmoerverf wat de boekenlegger nog meer glans geeft dat die al had door de metalic verf.

Ook de achterkant van de leggers zijn bewerkt, de 澭n iets uitbundiger, zo blijft het ook leuk om een boek met zijn voorkant op tafel te leggen, de achterkant van de legger is alles behalve saai wit, maar voorzien van doedels met glittergelpen en gewone stiften.

Van de boekenlegger uit mijn schilderspaletpapier, had ik er maar 澭n, maar er liggen van een vorige boekenleggerswap nog een aantal met uitgestanste waterjuffers, en gemaakt van het woord 'Bookmark', die nu eindelijk een goede plek krijgen

De 'Libel' boekenleggers zijn gemaakt van geverfd aquarel papier, dat eigenlijk een achtergrond of nieuwe pagina zou moeten worden in 澭n van mijn journals, en uitgestanste libellen of waterjuffers. De 'Bookmark' boekenleggers zijn gemaakt door rondom het woord te knippen. Het woord zelf vormt dus de boekenlegger. Het is op bovenstaande foto moeilijk te zien doordat ik hier de achterkant van de boekenleggers heb gefotograffeerd.

Op de achterkant van 'Libel' heb ik bij de een het restantje papier waaruit de libellen zijn gestanst opgeplakt en bij de tweede smalle overgebleven reepjes papier nadat ik de boekenleggers op maat en recht had afgesneden. Tegenwoordig belanden ook dit soort 'onbruikbare' restjes in mijn papierbak. Er is altijd wel een project te vinden waarbij ik het papier weer kan gebruiken.

Nu is van de tweede soort boekenleggers het woord wel te lezen, ik heb het zelfs nog extra aangezet door gebruik te maken van een glitterstift.
En nadat ik tevreden was over de boekenleggers, heb ik ze gelamineerd, de woord leggers krijgen nog een hangertje aan een koordje, een klein restantje van het gebruikte papier, dat buiten het boek blijft of dienst kan doen om een tweede pagina aan te geven.Nieuw/Weblog

Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren