Creatief

1 oktober 2014

命.Melgert
'Oscar, mijn eerste gehaakte 'Riya's Creepy Cutie''

Dit grappige regenboogpopje is mijn eerste eigen ontwerp, een leuk 'monstertje' dat luistert naar de naam Oscar. Ook Oscar was deel van de ruiling/swap en woont nu in Engeland. Ik denk dat er nog wel meer Oscar's zullen ontstaan, allemaal uniek want een patroon heb ik niet, en ik heb ook niet bijgehouden hoe ik Oscar gemaakt heb. Hij was klaar voor ik er erg in had.
Oscar is nog geen 10 cm hoog, en gehaakt met acryl, wit met verschillende neon kleurtjes. Verder heeft hij een klein beetje vulling in zijn lijf, zodat hij niet te dik is voor zijn grote reis. Die gaat namelijk per kartonnen envelop, samen met Lucinda en de volgende popjes...

命.Melgert
'Timor Catisch'

Dit is Timor Catish, een 'Riya's Creepy Cutie', een eigen ontwerp nadat ik door Susanne uitgedaagd werd een monstertje te maken, zie het popje van mijn gebreide pop Rhonda-Belle. Dit beviel zo goed dat ik er een paar meer wilde maken.
De naam dank ik ook al aan Susanne, die vertelde dat ze heel graag een 'Riya's Creepy Cutie' als aanvulling op de 'Riya's Cuties' die ze al had, wilde hebben.
Timor is gemaakt van allerlei kleine restjes stof, oude kleding, kant, pyama's etcetera.

命.Melgert
'Piyi en Pea'

Dit zijn Piyi en Pea, ook deze twee zijn eigen ontwerp. Piyi is een Pyamakatje, gemaakt van een stukje pyama, met een beetje grijs fluweel, vilt, kraaltjes en borduurgaren. Pea, is zijn kleine groene vriendje, mijn eerste poging tot naaldvilt. Het zou een kitten moeten voorstellen, maar door het zwarte 'masker' op de plek van zijn ogen, lijkt hij meer op een wasbeertje.

命.Melgert
'Frida Kahlo'

'Frida Kahlo', de favoriete kunstenares van Susanne. Gemaakt naar eigen fantasie, alsof je dat voor een popje nodig hebt, van verschillende stofjes, het lijfje is van witte katoen dat ik heb beschilderd. Haar jackje en wijde rok hebben een antiek bandje, ze draagt een omslagdoek van een stukje oud kant.
Haar haar is gemaakt van een lange vlecht, gemaakt van 3 draadjes zwart garen, dat ik om haar hoofd heb gewonden en vastgezet, en in haar haar draagt ze natuurlijk bloemen. Frida was beroemd om de bloemen die ze droeg.
Voor haar gezicht heb ik een 'Day of the Death' masker gemaakt, zo heeft Frida zichzelf ook al eens afgebeeld. Het enige dat op deze foto's ontbreekt is de groen/roze kralenketting die ik Frida nog gemaakt heb.

命.Melgert
'Nori, Princes van de Noordzee'

Deze kleine Zeemeermin is 'Nori, Prinses van de Noordzee'. Gemaakt van vilt, kraaltjes, bloemetjes, metalic/glitterborduurgaren en antiek franjeband. in haar handen heeft ze zeewier waarin zich een paar visjes hebben verstopt, alles geknipt uit kleine restjes vilt. Haar staart is van stof, versierd met kleine kraaltje en pailletjes. Ik ben er niet helemaal tevreden over, maar dit was dan ook geen eigen ontwerp.

命.Melgert
'Birdsong Moonbird Goddes'

'Birdsong Moonbird Goddes' een godin met twee 'gezichten'. De ene kant lijkt haar gezicht op de zon, en heeft ze een vogel die ik een aantal veertjes heb gegeven. Verder is de halve cirkel versierd met kraaltjes en pailletten.
De andere kant heeft ook weer een gezichtje, maar slapend, en is het lijfje versierd met kraaltjes en twee iriserende schijfjes. Langs de hele buitenrand van het popje, heb ik minuscule zilverkleurige pailletjes bevestigden en ook weer een veertje. Het patroon is niet van mijzelf, de versiering en naam van 'Birdsong' wel.

命.Melgert
'Time to find your Innerchild'

En de laatste die naar Canada vertrok is, 'Time to find your Innerchild'. Ook weer een Godin gemaakt naar een, gratis, bestaand patroon. Maar hier heb ik alles geheel naar eigen inzicht gemaakt, niets lijkt op het origineel, zelf het patroon heeft een aantal aanpassingen ondergaan.
De groene kant met vlindertjes is de 'Buitenkant', met op de borst een mooi stukje antiek kant, en antiek geborduurd band over het ijf. Het haar is gemaakt van strengetjes met kraaltjes, en haar armen hebben weer het antiek franjeband van eerder.
De grijze kant is de weg naar binnen, naar je Innerlijk Kind. Hier heb ik een korte tekst geborduurd met gouddraad.
De tekst luid: It is time to Walk the Way to your Inner Child' en op haar lijf heb ik een doolhof geborduurd met een pad naar het midden en een tweede pad weer terug.

Het was veel werk, en dat in een maand dat ik vrijwel dagelijks heftige migraine had. Het bezig zijn met deze popjes maakte het allemaal wat draaglijker. En als je dan weken later bedankjes krijgt, maakt al het werk niet meer uit.

命.Melgert
'All my Happy Dolls'

En hier zijn ze allemaal, klaar voor de reis...het is maar goed dat ze nog niet weten hoe die verloopt...

命.Melgert
'zijn nu niet z 'Happy' meer'

Stevig ingepakt in een kartonnen envelop, ze moeten uiteindelijk ver en zo weet ik zeker dat er niet veel kan gebeuren...zolang ze niet zoekraken, of zoals de popjes deden die ik kreeg, een 'SightseeingTour' houden. Het duurde bijna twee maanden voor ze er waren, ze zijn vast naar de Keukenhof geweest.

23 september 2015

命.Melgert
'Lucinda, een Tilda-achtig gebreid popje'

Dit is Lucinda, een test voor een nieuwe ontwerpster op Ravelry. Lucinda lijkt veel op de stoffen Tilda Poppen die je zoveel ziet, zoals op creatief markten. Het is een leuk klein popje, dat prima in een rugzak past, om met haar poppenmoeder mee naar school te gaan. Haar truitje is ingebreid, en het rokje zit vast aan het lijfje. Dat was het lastigste deel, een rokje breien met de pop eraan vast.

De laarsjes kunnen uitgestrokken worden, de franje rand was mijn eigen idee, dat zeer gewaardeerd werd door de ontwerpster. Vanwege haar rechte benen zonder voetjes, heb ik de laarsjes opgevuld zodat ze een beetje steviger 'staat' en de laarsjes mooier in vorm blijven.

命.Melgert
'Lucinda in de tuin

Natuurlijk moesten er foto's worden gemaakt, veel foto's en met het mooie weer, kon dat prima in de tuin.

命.Melgert
'Poseren voor de poort'

Het waaide nogal en terwijl ik bezig was met mooie foto's, werd Lucinda omver geblazen

命.Melgert
'Proberen haar muts te redden'

Haar muts belandt daardoor op een metalen dwarsbalk in de poort, en dus moest ze een stukje klimmen om haar warme muts weer op te halen

命.Melgert
'Wat ruiken deze bloemen lekker'

Ze geniet nog even van de laatste bloemen in de tuin voordat ze aan haar grote reis begint. Lucinda wordt 澭n van de 8 popjes die ik maak voor een poppenruil. Ze gaat daarvoor eerst, met de andere popjes, naar Canada. Daar komen nog een meer popjes, van 7 andere mensen, en wordt door Susanne, die dit georganiseerd heeft, uitgezocht waar ze uiteindelijk zal gaan wonen. Twee van de 8 popjes zijn voor Susanne zelf, en ik hoop dat Lucinda in Canada mag blijven, samen met Frida Kahlo, 澭n van de andere popjes die ik gemaakt heb.

 foto: Susanne Skene
'Lucinda in Canada'

Lucinda vertok een paar dagen later, op 6 oktober in een stevige envelop naar Canada. En een paar weken later krijg ik deze foto, Lucinda in haar nieuwe huis...Ja, ze woont nu in Canada bij Susanne, samen met Frida. Ik denk dat het haar wel bevalt in Cobble Hill, Vancouver.

12 september 2014

命.Melgert
'Ember Windwand, Rainbow Dream Fairy'

Dit elfje is Ember Windwand, gemaakt naar een patroon van Fiona McDonald: Rainbow Dream Fairy, uit het boek "Knitted Fairies to Cherish and Charm". In drie verschillende groepen op Ravelry werd een 'Fairy KAL' gehouden. Samen een elfje breien, of haken, en na al de grote poppen had ik wel zin in een leuk klein popje.

命.Melgert
'Genieten in de tuin'

Begonnen op 31 juli nam het door omstandigheden toch meer tijd in beslag dan verwacht. Pas op 11 september was Ember klaar en kon ik een aantal foto's maken.

命.Melgert
'Prachtige vleugels'

Gelukkig stond er genoeg in de tuin en was het perfect weer voor foto's. Hier zijn haar prachtige vleugels te zien. Het garen, zacht lila met glitters, was een cadeautje van iemand uit Engeland. Ook zij had een elfje gemaakt en omdat ik haar garen zo mooi vond, heeft ze mij haar laatste bolletje gestuurd.

命.Melgert
'Vleugel juweel'

Detail van het hangertje, een deel van een oorbel, aan haar vleugels.

命.Melgert
'Een prachtig teer vlindertje

Dit vlindertje, dat Ember's vlindervleugels verfraaid, is een afgebroken hangertje. Ik gooi niet snel iets weg, gelukkig maar want dit is perfect voor dit popje.

30 augustus 2014

Nieuwsgierig naar de vingerloze wantjes die ik zou breien van mijn eerste zelfgesponnen garen?

命.Melgert
'Vingerloze Wantjes'

Ze zijn heerlijk warm, de Merino is heerlijk zacht, ze passen perfect en ze zien er zo mooi uit. En dan te bedenken dat deze wol niet echt geschikt eer zou zijn om mee te spinnen, het tegendeel blijkt waar.

命.Melgert

Hier is nog eens heel duidelijk te zien hoe prachtig mijn eerste zelfgesponnen garen geworden is. Het heeft veel structuur, maar is nergens overdreven dik of juist heel dun. Het uiteindelijke garen is vrij gelijkmatig geworden, mede door het twijnen.


Reageren

Nieuw/Weblog

Dit ben ik

Werk in Wording
Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties
Gastenboek