Creatief

28 augustus 2014

R.Melgert

Deze prachtige wol was een cadeautje. Heerlijk zachte Merino die doordat het t lang in een zak had gezeten, niet zo geschikt meer was voor spinnen maar wel voor vilten.

R.Melgert

Maar nadat ik voor mijn verjaardag van twee Ravelry vriendinnen voor mijn verjaardag prachtige spintollen had gekregen, wilde ik het toch proberen. Al was het maar om de spintollen te leren kennen, spinnen was uiteindelijk iets dat ik al heel lang wilde leren, maar nog nooit uitgeprobeerd had

R.Melgert

Met de spintol die ik van Linn uit Noorwegen had gekregen, en die zo gemakkelijk en prettig werkt, had ik in korte tijd mijn eerste eigen enkeldraads garen gesponnen. Maar voor ik hiermee kon breien, moest het nog getwijnt worden, gewassen en twee nette bolletjes van gewonden worden...

R.Melgert

Mijn eerste eigen gesponnen bolletjes garen lag na bijna twee weken klaar te wachten op een mooi patroon. Beide bolletje wegen zo'n 40 gram en dus net genoeg voor een paar vingerloze wantjes. Meer foto's van wol tot draad is te zien in Werk in Wording

Maandag 30 juni 2014

Dit is Belle-Fleur Candycotton en de eerste pop die ik testbrei voor Deena, daardoor is zij ook heel snel klaar, er was maar een maand voor om de hele pop en haar kleding te breien.
Maar het project zelf, dat zou starten in december 2013, werd keer op keer uitgesteld door problemen die Deena zelf had met haar ontwerp. En ze wilde het pas laten testen als zij er zelf 100% tevreden over was. Pas deze maand konden we haar eindelijk testen. Twee testers hadden afgehaakt aangezien ze met iets anders bezig waren en omdat ze de belangstelling verloren hadden door het telkens maar weer uitstellen.

Belle-Fleur, is een echte tiener, ze heeft langere benen dan de andere poppen, en ze is de eerste pop met een echt neusje

Ze draagt ook als eerste schoentjes die je uit kunt doen. De andere poppen hebben ingebreide schoentjes/sokjes. Bij Sanne heb ik als eerste die niet ingebreid, maar vervangen voor losse gebreide sokjes en schoentjes.

R.Melgert

Voor haar haardracht heb ik alleen de lange krullen gebreid en met een flink aantal losse draadjes haar ponnie aangegeven. Vanwege haar hoedje, dat vastgezet wordt, heeft ze geen volledige pruik nodig.

R.Melgert

De ogen blijf ik het mooiste en leukste onderdeel vinden, en ik probeer elke pop toch een iets andere vorm van ogen te geven.
Het 'sierraad' op haar trui, is een knoop uit mijn collectie, ik heb een aardige voorraad 'normale' knopen met ook een aantal bijzondere, niet alledaagse en waarvan ik er soms maar een enkel exemplaar heb. Deze past qua kleur precies bij haar kleding.

Haar hoedje is gebreid, de bloem bestaat uit 6 gebreide smalle strookjes, die door de gebruikte steek (ribbels) als vanzelf omkrullen, met een andere mooie knoop als extra versiering.

De sokken die Belle-Fleur draagt zijn gemaakt naar sokken die afgelopen jaar blijkbaar in Amerika in de mode waren, kniekousen met een ruche en knoopjes. Gelukkig vond ik knoopjes in al de gebruikte kleuren van haar kleding, zodat ze nu een paar heel vrolijke sokken heeft.
En ik ontdek net dat ik toch nog iets ben vergeten, er hoort nog een koordje om de sok heen gestrikt te worden, net onder de ruche. Ik denk dat ik die zelfs bewust heb achterwege gelaten, het kan ook net iets t veel zijn...maar wie weet komen die koordjes er toch nog.

R.Melgert

Dinsdag 27 mei 2014

R.Melgert

Dit is Daisy, een eenvoudig klein, 12 cm groot, popje dat ik heb gemaakt voor n van de dochtertjes van een vriendin, als verjaarscadeautje. Popje en kleding zijn eigen ontwerp en meer een test voor mijzelf. Het popje is gebreid en haar kleertjes zijn gehaakt, beiden zonder eerst een patroon te maken of het al doende te noteren. Hopelijk kan ik mij het een en ander nog herinneren wanneer ik over een paar maanden een tweede popje voor Silje, Emma's jongere zusje, ga maken.

R.Melgert

Armpjes en beentjes hebben geen vulling, zodat Emma de kleertjes van Daisy gemakkelijk uit kan trekken. Hopelijk krijgt Daisy nog meer kleertjes, Emma's moeder breidt prachtige jurkjes voor haar dochters, dus een klein formaat voor haar popje zou Emma waarschijnlijk wel heel leuk vinden.

Woensdag 19 februari 2014

Dit is Ella-Rho Doniet, een kleine heks gemaakt naar een nieuw patroon van Deena, Spelladonna. Dit heksje is net als Precious Rose een Mystery KAL, alhoewel we al wisten dat het een heks zou worden zo vlak voor Halloween. De MKAL ging in oktober 2013 van start maar ik ben pas in november aan haar begonnen.

Haar jurkje met plooien duurde het langst, haar benen en onderarmen heb ik met een erg zacht chenille garen gemaakt, dat heel lastig is met breien, je kunt maar beter geen steek laten vallen, die vindt je namelijk niet meer terug. Helaas is dit een goedkopere soort dan de grijze die ik voor Precious Rose hebt gebruikt. Het is wel zacht maar het voelt vettig aan...dus net echt prettig.

Haar krullen waren best lastig te breien, maar het was de moeite waard, het leuke hoedje, dat eigenlijk twee keer zo groot zou moeten worden heb ik versierd met vilten bloemen en aan de punt hangen twee mooie kralen. Verder 'draagt' Ella hoge striklaarsjes met puntjes, ingebreidt, en een schortje, dat ze met het rokje aan de achterkant draagt.
Het zilveren hangertje met rozenkwarts dat ze om heeft, is ook weer een oude ketting/hanger van mij. Het is maar goed dat ik zelden iets weggooi, er is altijd wel weer een nieuw gebruik(er) voor.

Een close-up op haar lokken en ogen die ik net als Rose, gemaakt heb met vilt en glitter/metaaldraad. Naast de boemen heeft ze ook nog een klein vilten vogeltje op haar hoedje zitten.

En hier zie je de beide kralen aan haar hoedje, waar ze ook haar naam gedeeltelijk aan te danken heeft. Deze grijs/rose steen is een Rhodoniet en qua kleur past deze erg goed bij de kleuren die ik gebruikt heb voor haar kleding.

Ella-Rho is niet zo heel groot, in ieder geval een stuk kleiner dan het origineel, namelijk nog net geen 30 cm. En met een beetje hulp, kan ze staan zodat haar schortje goed te zien is. Pas na ruim 3 maanden had ik haar eindelijk klaar... en de volgende KAL, stond alweer op de lijst.


Reageren

Nieuw/Weblog

Dit ben ik

Werk in Wording
Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties
Gastenboek