De vlag in top

Zaterdag 25 juli 2016

Het nieuwe poppenhuis is af...voor zover het het huis zelf betreft. Het zit in elkaar en is aan de buitenkant geschilderd en gebeitst. Ik ben helemaal tevreden, de mahoniekleurige beits past perfect bij het geel en rood, en geeft het hoogste contrast. Ballustrade en balkon heb ik met behulp van een smal penseel gebeitst zodat de beits precies daar kwam waar nodig.

Ondanks de lichte beschadigingen, ziet mijn poppenhuis eruit zoals ik het in gedachten had en kan ik me nu concentreren op het maken en plaatsen van ramen/glas.

Hierbij nog een close-up van de kamertjes die ik eigenlijk verkeerdom heb ingericht. Badkamer en keuken heb ik in het smalle deel gezet, terwijl daar juist de woon en slaapkamer moeten staan. Dat lijkt onlogisch, maar in de brede delen ontbreken de trappen nog. Maar omdat deze meubeltjes te groot zijn past en staat het zo voor het oog beter. Het wordt nog een hele klus om alle meubeltjes op de juiste schaal te gaan maken.

命.Melgert  Exmouth Dolls House  "title" 命.Melgert  Exmouth Dolls House


Exmouth gebeitst

Woensdag 20 juli 2016

Alle kozijnen zijn gebeitst en weer terug geplaatst in het huis, alleen dat van de slaapkamer moet nog. Ook het balkon en de ballustrade moeten nog gebeitst worden.

Ik heb een poosje getwijfeld over de kleur voor de kozijnen en deuren. De meeste huizen hebben witte kozijnen, maar ik wilde iet anders ook al vind ik het idee van witte kozijnen ook wel mooi. Maar dat heeft maar weinig verschil in tint en echt contrast is er dan ook niet veel. Dus heb ik al mijn lakstaaltjes uit de doos gepakt en gekeken welke kleuren er waren.

De keus was eigenlijk snel gemaakt, ik ga dezelfde roodbruine beits gebruiken als die ik gebruikt heb voor de meubeltjes van het Delprado Huis: Mahonie. Dat komt namelijk het meest overeen met de kleur die ik had uitgezocht; kersen.

Exmouth strak in de lak.

De raampjes en deurtjes van de slaapkamer en keuken/woonkamer konden helaas niet verwijderd worden dus moest ik daar niet alleen vorzichtig met het penseel en geel aan de slag, maar ook beitsen vraagt net even iets meer: afplakken en rustig en heel voorzichtig alles schilderen en beitsen. Helaas dekte de gele verf niet in 澭n keer, ook al werd dat zelf wel zo beschreven, en vooral bij de ballustrade en het balkon is te zien dat die verf wel erg dun en doorschijnend is, dus moet ik er nog een tweede en mischien zelfs een derde keer, erover heen om een mooi, glad matglans huis te krijgen.


Mijn eerste mini-quilt: een 'Mug-Rug', voor mok en schoteltje

Het kleedje, een 'Mug Rug' dat ik ruim twee weken geleden ben begonnen, is klaar en het ziet er voor mijn eerste quiltje best goed uit. Ik wil dan ook nog een tweede maken, maar eerst een tas voor tijdschriften.

 

'Exmouth' heeft kleur

Zaterdag 2 juli 2016

Exmouth, mijn nieuwe poppenhuis, bekend eindelijk kleur.

De kleuren stonden eigenlijk al vanaf het begin vast, geel omdat dit een favoriete, zonnige kleur is, en rood past daar eigenlijk perfect bij. Om het huis iets gemakkelijker te kunnen schilderen, heb ik de meeste kozijnen verwijderd. Helaas waren die er al in geplakt, en niet zoals bij een ander merk, apart bijgleverd. De meeste waren vrij gemakkelijk te verwijderen maar een enkl raampje ing wat moeilijker en daar is het mdf dan ook beschadigd. Maar met wat schuren, een extra laagje verf zie je daar straks vrijwel niets meer van.

Het geel was er alleen in groot formaat blik, maar voor het dak vond ik kleurtesters in twee mooie kleuren, een donker rozerood en een mooi vermiljoenrood, genoeg voor een blok van 1 m op de muur, dus moet dit meer dan genoeg zijn voor een klein dak. Nu was het alleen een kwestie van de mooiste kombinatie met het geel.
Ik had natuurlijk ook voor oranje kunnen kiezen, maar ik wilde veel contrast. De kant-en-klaar geschilderde huizen zijn er in twee kleurstellingen, knalroze met zwart, en witte kozijnen of heel zacht citroengeel, bijna groen, met oranje dak en ook witte kozijnen. Zo contrastrijk als het roze huis was, zo eentonig, flets en saai was het gele.

Om de juiste kleur te bepalen heb ik gewoon het achterdeel van het dak in de rozerode Raspberrie geschilderd en de voorkant in Vermiljoenrood. Helaas was dat verschil niet op de foto te zien, de eerste, pas bij het lichter maken valt title het koele rozerood op tegenover het warmere vermilioenrood. En omdat het geel een warme, zonnige kleur is, kies ik dan ook voor het warmere rood om daarmee ook de dakkapelletjes te schilderen. Door het kleine rolletje bovenop het mini-tubbetje, gaat het schilderen heel gemakkelijk.

Kleurige omslagdoek

Donderdag 30 juni 2016

Dit is mijn nieuwste omslagdoek, asymetrisch, lekker groot, kleurig en warm.

Een poosje terug had ik het leuke poezenwandkleed gemaakt, een ontwerp van Mayan en Richard Ward, en deze keer test ik een patroon voor een omslagdoek, om te zien of het ontwerp 'klopt', er geen fouten in het patroon zitten en of alle instructies duidelijk genoeg zijn. Het leuke van het testbreien van dit patroon is dat ik nu eindelijk al mijn fantasie-, en speciale, dikke garens kan gaan gebruiken waarvan ik per soort maar 澭n enkele bol heb.

Garens combineren

Omdat ik niet zo heel veel van de benodigde dikke garens heb, garens die je op naald 10 of 12 breit en haakt, werk ik op sommige delen met twee of zelfs drie verschillende garens tegelijkertijd. Hetzelfde heb ik eerder al gedaan met het Poezenwandkleed, en daar heb ik nog een paar restbolletjes van die ik nu weer goed kan gebruiken. Sommige garens zijn dan nog steeds iets te dun, maar dat zorgt voor wat variatie in de shawl/omslagdoek.

Dit patroon is ideaal om al je restantjes, weesbollen en 'vreemde' garens, die eigenlijk niet echt te gebruiken zijn, of nergens mee te combineren of te gebruiken voor een compleet project dat meer dan 澭n bol nodig heeft. Het eindresultaat is altijd een verrassing. Dit soor 'restjes' zijn ook ideaal om een deken te maken.

 

Illusion, Freeform, Scrumbles en meer

Woensdag 15 juni 2016

Begonnen met mijn eerste Illusie breiwerk, een portret van een zeer bekende Rock & Roll zanger, als verjaarscadeau.

Ook ben ik vorige week met een tweede 'Freeform' zoals het ook wel genoemd wordt, begonnen. Deze keer met alleen een paar eerste instructies van Mayan, de ontwerpster van mijn wandkleed, Yana's 2e kleedje, en een omslagdoek waar ik mee bezig ben. Na die eerste instructies, met 7 verschillende garens tegelijk een paar toeren breien met een vlecht in het midden, mag je het zelf verder verzinnen, en eventueel die instructies ook aan de anderen sturen. Met dit als mijn eindresultaat...

'Freeform' Polswarmer of Cosy voor mijn waterfles?


Helaas is de groep maar klein, vijf personen, en daarvan gaan er maar twee en Mayan, verder met eigen fantasie. Helaas blijft het bij weer een klein stuk, want na mijn aandeel in instructies, die alleen door Mayan ook worden gedaan, houdt het eigenlijk op. Jammer want het is best een grappig en uitdagend project. Maar ja, ontwerpen of het maken van iets zonder een patroon 幯 ook nog eens niet de vaste standaardregels van breien en haken te volgen, ligt niet iedereen De meesten werken toch liever volgens een vooraf uitgewerkt patroon.

'Freeform' en 'Scrumbles'

Mijn uiteindelijke vorm ziet eruit als een kip of haan, en Mayan stelde voor om daarmee verder te gaan, door er een wandkleed met haan van te maken of een leuke tas. Ik kan de drie vormen uiteraard ook samen gebruiken en nog meer vormen maken. Van de grotere vorm, waren alleen de eerste toeren, het rode/paarse garen waar ik de hanekam aan heb gebreid, gegeven, de rest is mijn eigen fantasie.

Door gebrek aan belangstelling, wij blijven met zijn tweetjes over, besluit Mayan om het experiment te stoppen, jammer. Dus besluit ik om de andere vormpjes zelf maar te maken, ik vind het eigenlijk best leuk om te doen en gekke dingen te ontwerpen.

 

Stokweven

Woensdag 8 juni 2016

Voor een nieuwe swap bij TCA, gaan we stokweven. Weven met 6 rondhoutjes, waarbij aan de ene kant een gaatje zit voor je scheringdraden/garen. Ik heb in plaats van de rondhoutjes, 6 stevige dikke 'rietjes' gebruikt, eigenlijk is het een onderdeel van een sluitclip die maar niet wilde doen wat het moest doen, daar een schuine kant aangemaakt 幯 een gaatje voor de schering: werkt perfect.

We hadden er tot midden juni de tijd voor, dan kon het opgestuurd worden naar Canada, waar het verdeeld en gemixt werd en de nieuwe pakketjes weer teruggestuurd worden.

Weven op stokjes of rietjes

Het is de bedoeling om een onderzetter, een poppetje en een muurhanger of sierraad te maken, en ik heb eindelijk mijn drie projectjes klaar. Het ziet er alleen een beetje saai en 'onaf' uit.

Ik vond het allemaal toch nog een beetje saai, dus voor een beetje extra versiering was nog wel tijd, en het eindresultaat was een stuk leuker. Het popje krijgt een gezichtje van katoen, en kraaltjes op haar trui, en een ketting. Het uiltje krijgt nog een paar schelpenstukjes, een paar mooie nepjuwelen, een klein hartje, en een sierlijntje van gouddraad.

Mijn uiteindelijke projecten

 

Creatief: Yana's nieuwe dekentje

22 mei 2016

Het dekentje in het huisje is Yana's nieuwe deken dat ik vorige week heb gemaakt, groter dan haar eerste 幯 met speeltjes. Ze moet het hier nog even aanzien, maar later gaat ze er toch lekker op slapen. Of ze ook met de aanhangsels, een gehaakte muis en twee pompoms, speelt weet ik niet, het ziet er in ieder geval grappig uit.

Yana's nieuwe dekentje

 

Mijn superzachte vest is klaar

Vrijdag 13 mei 2016

Tussendoor nog wel wat anders dan schilderen en VisionQuest gedaan, zoals dit leuke vest breien, van superzacht harig katoen, met 澭n strookje goudkleurig garen.

 

Nieuw poppenhuis: Exmouth

Donderdag 28 april 2016

De afgelopen tijd schoot het bijwerken van de webzijde er af en toe flink bij in, maar hierbij toch een overzicht van wat ik in die weken allemaal gedaan heb, met als laatste... het uitpakken van mijn nieuwe poppenhuis dat helaas licht beschadigd blijkt en niet de maat/schaal heeft die er in de beschrijving staat

Mooi maar beschadigd

Naast de kleine beschadiging aan het zijpaneel, zag het huis er op het eerste oog goed uit, tot het in elkaar gezet was en ik met het tijdelijk inrichten begon met de meubeltjes en poppen van het DelPrado huis.

Het huis blijkt geen 1 op 12 maar, na uitrekenen van de deur op schaal, 1 op 16 te zijn. En helaas is daar nu net niets of maar heel weinig voor te koop.

'Exmouth', ongeverfd, Streets Ahead Dollshouse

En na het tijdelijk inrichten met de meubeltjes van het Delprado huis, blijkt dat alleen de lage meubeltjes wel passen, maar de hogere kasten en haard niet, die zijn echt voor kamers van 24cm hoog, en niet voor de 20cm die deze kamers, zoals vrijwel alle huizen van dit merk, in werkelijkheid zijn.

Tijdelijke bewoners in hun te krappe woning

Helaas past dus mijn nieuwe popje niet echt in het huis, ze kan nog wel door de binnen 'deuren',

maar niet door de buitendeur. Die blijkt echt veel te klein voor een 'normaal' poppenhuispopje van 14 cm. Ik zal dus zelf popjes van ongeveer 10cm hoogte moeten maken.

Geen pretje zo'n lage deurNieuw/Weblog

Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren