Paaskippetje

maart 2016

Voor pasen was er een leuke CAL van Little Owl's Hut, die ik gewoon moest maken, een grappig meisje met een kippetjesmuts en geel jurkje. Mandje met eitjes van garen heb ik zelf toegevoegd.Naaldvilt op een vilten omslag

Maandag 22 februari 2016

Ik heb een schrijfblokje in gebruik, dat een mooi vilten omslag heeft, rood, maar een beetje saai is. Dus ga ik aan de slag met lint, wol en viltnaald, stencil, goudverf, cardboard krullen, glassteentjes en glitterlijm, en verfraai het geheel zodat het er, naar mijn zin, leuker en aantrekkelijker uitziet.

Een close-up van de voorkant. Het figuurtje is zo'n 1,5 2 cm dik geworden, en werken rechtreeks op vilt gaat fantastisch, iets dat ik al eerder met een popje had uitgeprobeerd. Een meer uitgebreide beschrijving van wat ik gedaan heb, is te vinden in: Divers.

 

Spaans strand in een doosje

Woensdag 10 februari 2016

Dit doosje was een leuke opdracht in 'Woman Unleashed Retreat', en iets dat misschien ook een leuk idee is als cadeautje. Het is een soort herinnerringsdoosje, of zoals de kunstenaar van de workshop het noemde, 'een schrijn voor een relikwie', wat ik nogal beladen vind klinken. Ik houd het maar op een leuke manier van bewaren van een eerste tandje, strandvonsten, of een dierbare armband of ketting die gebroken is.
Ik heb er strandvonsten ingedaan, niet door mijzelf gevonden, maar iemand waarmee ik geregeld atc's en kaarten uitwissel, en die mij een stukje spaans strand van haar ochtendwandeling heeft gestuurd.

Doosje met Spaanse Strandvondsten van Sharon. Zand, Veertje, Schelp, Zeeschuim

In en op het , zwarte, doosje heb ik een leuke afbeelding geplakt en de schelp, het flesje met zand en het veertje vast gezet met een paar lijmdotjes. Het stukje zeeschuim hangt aan gouddraad.

Aan een Gouden Draadje

 

Het kleedje, of schilderijtje, dat ik aan het breien was, de twee katjes op het dak, vordert langzaam maar gestaag...en het gaat er steeds leuker uitzien. Ik begin te twijfelen of ik er nu echt wel dat dekentje voor Yana van ga maken. Misschien toch maar kiezen voor de 'Wallhanging' ofwel het gebreide schilderij.

De katjes groeien

 

Poezen wandkleed en Chacra's

Vrijdag 21 januari 2016

De afgelopen week ben ik ook begonnen met een heel leuk project, een gebreid schilderij, twee katjes die op een dak zitten, kijkend naar de maan. Omdat het hier de afgelopen week eindelijk een beetje gesneeuwd heeft, krijgt het dak van mij ook een beetje sneeuw. Wanneer het klaar is kan het net als een echt schilderij ingelijst worden, of met een latje door een tunnel die je dan extra breit. Maar in dit geval wordt het, door vooral gebruik te maken van zachte, pluizige garens, een leuk dekentje voor Yana in haar huisje.

 

Noodwoning

Dinsdag 8 december 2015

Het tijdelijke huis voor mijn popjes en drie van de kamertjes. Niet ideaal maar wel op de plek waar het originele huis ooit stond.


Lekker warme oren

Zondag 6 december 2015

Deze muts ben ik vorige maand al begonnen maar moest hem weer uithalen. Maar nu is hij dan eindelijk klaar, op tijd voor de kou. Het is niet zo heel goed te zien, maar de kleuren zijn, donker paars en twee verschillende tinten, en garens, turquoise.

 

Kerst Shawl

Vrijdag 4 december 2015

Mijn schilderij staat even op non-actief, maar mag vandaag weer als achtergrond fungeren voor een omslagdoek. Een cadeautje voor Susanne uit Canada. Ze vond de grote omslagdoek van mij zo mooi, vooral de kleuren, dus heb ik een rood/groene doek gehaakt voor haar. Ik vind hemzelf prachtig en twijfel hl even of ik hem toch niet zelf houd, maar ik kan hem altijd nog een keertje haken, deze is voor Susanne en ik hoop dat ze hem heel mooi vind.


Omslag voor breinaalden

Zaterdag 28 november 2015

Voor de vele soknaaldjes die ik heb, houten en metalen, maak ik een omslag. Al de veschillende plasticzakjes, kartonnetjes en losse rondzwervende naalden krijgen nu n plek bij elkaar.

Ik heb twee veschillende soorten garen gebruikt die echt zo perfect bij elkaar passen, dat het lijkt alsof de hele lap met maar n bolletje wol gebreidt is. Niet al mijn naaldjes zijn te zien, sommigen zijn in gebruik en zullen later een plekje vinden. Nu nog ntje voor al mijn haaknaalden.

Bamboo, metaal en hout, netjes bij elkaar


Miniatuur gehaakt tafelkleedje

Woensdag 25 november 2015

Ondanks dat mijn poppenhuis nog niet weer herbouwd is, besluit ik om toch een paar kamertjes in een kastje in te richten, en bovendien iets voor de vrouw des huises zelf te maken. Voor de ronde tafel in de woonkamer haak ik een tafelkleedje. Na veel gepriegel en een paar keer overnieuw beginnen, is het eindelijk klaar.

Een fleurig kleedje voor een 1:12 tafel


Beestjes in het Groen

Dinsdag 17 november 2015

Zomaar een paar grappige insecten, een patroon test voor Stana, een vlieg en een bijtje. De laatste is een variatie van mij op het patroon en ik wil nog een vlinder of libel en een lieveheersbeestje maken.

De achtergrond is perfect voor de beide vriendjes, maar ja wt is die achtergrond? Nu het einde van het jaar in zicht is, doe ik eindelijk weer wat ik het liefst doe, schilderen!! Het is nog niet veel, maar het begin is er en ik ben er zo blij mee. Het word mijn eerste 'grote' schilderij, 80cm x 60cm, niet echt reusachtig, maar voor mij als een echte priegelaar meer dan groot genoeg.


Warm Winters Breiwerk

Maandag 9 november 2015

Een tweede project van lekker dik garen, om precies te zijn 3 verschillende draden in kleur, merk en dikte: beige Sandra, bruin/beige/lila/paars Fenna, en lila Sparkle, want garen voor naald 10 en 12mm heb ik niet. En eerlijk gezegd heb ik de naalden k niet, en als blijkt dat 12mm niet eens te koop is, besluit ik om met dunnere naalden te breien. Dat kan prima want een eerder vest, ook met drie draden, viel te groot uit, zelfs met de kleinere naalden, maar dat kwam ook doordat ik toen een maat groter had gebreidt.


De trui heeft een grappig accent, er zitten knopen op de rug, waardoor het net lijkt alsof je je vest achterstevoren draagt.

Omdat ik niet tegen knopen aan wil zitten, de druk zou te pijnlijk zijn door de fibro, besluit ik alleen de eerste drie knoopsgaten te maken. de rest van de band blijft leeg en wordt dicht genaaid. Nog steeds een dikke rand in het midden van mijn rug, maar daar zal ik niet al te veel last van hebben, en zeker geen pijn.


Supergrote omslagdoek om in weg te kruipen

Zondag 1 november 2015

De grote omslagdoek waar ik de afgelopen twee weken mee bezig ben geweest, is helemaal klaar en deze is echt GROOT.


Zelfs nog voor het op maat spannen, kan ik mij er helemaal in wikkelen. Dat op maat spannen gaat nog een probleem worden, want zoveel van die blokken die ik gebruik, heb ik niet. Dus zal ik het in twee keer moeten doen.


Voor mijn swappartner bij Community Thrive, maak ik ook nog een popje. Geen Dotee Doll maar een 'Goddess', die ik, aan voor en achterkant, van verschillende stofjes maak en rijkelijk versier met kraaltjes en pailetten.

 

Mini Quilt en Dotee voor Kathy

Dinsdag 20 oktober 2015

Vanwege belangstelling voor wat ik allemaal doe en maak, heb ik voor iemand een aantal kleine cadeautjes gemaakt. Als eerste natuurlijk een Dotee Doll, en aangestoken door mijn KittenQuilt, een mini-quiltje.

Het mini-quiltje is meer een quiltblok, Log Gabin, gemaakt in de kleuren van de Nederlandse vlag, en de lievelingskleuren van Kathy, roze en blauw. De achterkant van beiden zijn anders, en mag ook best gezien worden.


Paneel Quilt

Dinsdag 13 oktober 2016

Na maanden oppakken, half uurtje gepriegel en weer wegleggen, is eindelijk mijn KittenQuilt af. Jaren geleden heb ik de lapjes voor dit paneelquilt gekocht tijdens de Kreadoe. En ondanks dat ik er met veel enthousiastme aan begon, belande het door omstandigheden in de mand. Maar nu, na er dit jaar geregeld aan gewerkt te hebben, is het dan klaar. Het is helemaal met de hand gedaan, het naaiwerk van het paneeltje zelf, maar vooral het doorpitten van de quilt.

 

Handgemaakt Vilt

Vrijdag 02 oktober 2015

Vandaag vind ik leuke post in de brievenbus, een pakje uit Canada met natuurlijk, de lapjes vilt gemaakt door de anderen in onze swap-groep. Het is telkens weer een verrassing om te zien welke van alle ingestuurde gemaakte objecten, Susanne heeft uitgekozen voor mij.

Viltlapjes gemaakt door: Susanne, Tricia, Sharon en Lisa

Een kleurige waterval van wollige lapjes valt op mijn bureau, de een nog mooier en feller van kleur dan de ander. Van Susanne de prachtige blauwe lap, het paars gevlamde lapje is door een vriendin gemaakt en is een prachtig extraatje en mijn tweede lapje dat ik van haar heb. Het zwarte stukje vilt is gemaakt door Tricia uit Amerika. Het mapje komt van Sharon uit Engeland, en het laatste lapje is echt prachtig, knal roze met een beetje knal oranje en gemaakt door Lisa ook uit Amerika. Een suikerzoete kleurcombinatie, heel leuk zijn ook de ingebedde draadjes. Voorlopig gaan ze in een tas met meer cadeautjes, tot ik weet waar ik de lapjes voor ga gebruiken.

 

Creatief: Naaldvilt hartjes

Donderdag 01 oktober 2015

Het naaldvilten van een paar maanden terug was best leuk, al heb ik me een paar keer gemeen geprikt aan de naald met haakjes. Maar nadat ik een setje met naaldhouder gezien en gekocht heb, is het zelfs nog leuker geworden. Het eindresultaat...deze twee hartjes die straks aan een sleutelring zullen hangen.Nieuw/Weblog

Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren