2 maart 2012

Aan de wandel (Foto: 命ita Melgert)

Een digitale scrappagina van 3600 x 3600 pixels, of 30 x 30 cm als ik papier gebruikt zou hebben. Op deze grootte kan ik teminste meerdere foto's gebruiken. De kippen en hanen van de kinderboerderij in het Volkspark Rijssen, lopen ook geregeld bij de vijver. Samen met de verschillende soorten eenden, ganzen en zwanen zijn ze daar geregeld te vinden.
Op het grote designvel heb ik twee kleinere stukken effen 'papier' geplakt en daarop de drie foto's. Daarna heb ik verschillende bloemen toegevoegd, al dan niet verkleind en gedraaid. Deze (herfst)elementen, bloemen en papier kleuren perfect bij de kip en de haan.

26 februari 2012

Leuke kip (Foto: 命ita Melgert)

Hetzelfde soort kipje als de eerdere drie dames, alleen deze dame heeft alle vrijheid van een boerenerf. Haar zusters zitten helaas in een hok in de voli鋨e, en kunnen dus niet echt genieten van de zon en het rondscharrelen. Twee soorten dessignpapier, een restantje van het ene vel gebruikt als strookjes. E幯 strookje heb ik zigzag opgevouwen en vastgeplakt onder de foto. Tussen de beide andere strookjes zit een lint met 3 strassteentjes, waarvan de bovenste nog over een extra lintje geplakt zit. De 3 dubbele bloemen zijn van papier, vastgezet met foamtape. Als hart van de bloemen heb ik een strassbloem opgeplakt, ook weer met foamtape.

Haantje de voorste (Foto: 命ita Melgert)

Deze haan stapte parmantig en luid kraaiend rond over het erf bij de kinderboerderij, maar voor de foto bleef hij wel even stil staan. Niets bijzonders deze keer, een paar uitgeknipte kipjes, bloemen uit de pons en een 3-d bloem. Deze bloem is in het klein terug te vinden in de rand van het dessignvel. Deze designvelletjes van 15x15cm passen precies in mijn kleinere scrapalbums. Deze hebben wel de doorzichtige tasjes waar je de scrapbladen in kunt schuiven.

25 februari 2012

Drie kippen in een hok (Foto: 命ita Melgert)

Vandaag weer een paar foto's van 'onze' Rijssense kippen gebruikt om mee te scrappen. Omdat ik op dit moment alleen kleine albums heb, wordt het dus een klein project. Helaas kun je op een klein vierkantje niet zo h澭l veel doen, maar zoals te zien is het me toch gelukt om er iets moois van te maken. De scan is helaas niet zo heel goed geworden, door de beide drie-dimensionale bloemen die ik gemaakt heb.
Op een oranje dessignvel heb ik een rose vel geplakt, een paar centimeter kleiner dan het oranje vel. Van de beide overgebleven strookjes heb ik er 澭ntje gebruikt om bloemen uit te ponsen. Deze zijn met kleine stukjes foamtape opgeplakt en in het midden zit een drupje glitterlijm. Uit een dubbelzijdig gedessineerd vouwblaadje heb ik met de cirkelsnijder vijf kleine cirkels gesneden. E幯 daarvan is op de hoek van het rose vel opgeplakt, twee cirkeltjes heb ik tot de helft ingeknipt en iets over elkaar heen geschoven, op elkaar geplakt als bloem. Daarna heb ik met de schaar, bij gebrek aan een schuurmaatje, de randjes bewerkt, waardoor het wit van het papier te voorschijn komt. De bloemen heb ik daarna met eyelets door een tweede cirkeltje 幯 het scrapblad vastgezet.

Zo trots als een... (Foto: 命ita Melgert)

De haan heb ik met de cirkelsnijder uit de foto gesneden en op het designpapier geplakt. Uit een ander vel heb ik een cirkel gesneden en die over de foto geplakt. Het randje heb ik daarna met plakpareltjes versierd, en een kroontje aangezien de haan nogal van de toren blaast alsof hij de koning van het hele spul is. Jammer genoeg zijn de kleine kronkeltjes met glitterstift aan de buitenrand van de cirkel, niet erg goed te zien. Natuurlijk nog een pauwtje om aan te geven dat hij zich wel h澭l wat bijzonders vindt. Van de binnencirkel heb ik nog het figuurtje in de linkerbovenhoek gemaakt, ook weer opgeruwd met een schaartje. Nog een sticker met tuinspulletjes en bloemen, een 3-d bloem rechts 幯 op het onderste randje van de cirkel nog een kleine slak.

10 februari 2012]

[Foto:  Rita Melgert]

Het is de bedoeling om een randje met groen en goudkleurige kraaltjes te maken langs het goud met groene kapje, maar dat wil maar niet lukken. Elke naald die ik gebruik blijkt te dik voor de meeste kraaltjes. En met dun ijzerdraad kan ik het niet zo maken als ik het wil, de kraaltjes hangen niet mooi naar beneden, veel te stijf. Ik wil juist dat het allemaal beweegt.

[Foto:  Rita Melgert]

Dus heb ik een andere oplossing gezocht 幯 gevonden. Bij mijn antieke kant en zijde liggen een tweetal mooie goudkleurige kantjes met franje. En die blijken nu h澭l geschikt voor het versieren van lampekapjes. Met een stukje dubbelzijdig plakband heb ik het kantje om het kapje bevestigd. Het is niet echt wat ik voor ogen had, maar ik vind het een goed alternatief.

9 februari 2012

[Foto:  Rita Melgert]

Mijn zolderlampje heb ik gevonden dus de verlichting van mijn poppenhuis is nu compleet. Omdat ik nog wat kleine potjes met 'glasverf' heb staan, voor een namaak 'glas-in-lood' raam, gebruik ik dat voor mijn lampjes. Het spul is aardig dik, maar nog steeds goed bruikbaar. Helaas is mijn kleurenpalet een beetje beperkt, geel, twee kleuren groen en transparant, maar daar red ik me wel mee. Na het aanbrengen van de eerste kleur 幯 het glas-in-lood effect, moeten de lampekapjes eerst drogen voor dat ik het laaste beetje kleur aanbreng.

[Foto:  Rita Melgert]

Na het drogen volgt het laatste beetje kleur en zie daar, mijn eerste drie lampjes kunnen al bijna opgehangen worden. Het ziet er niet allemaal even egaal uit, de verf is 嶰ht te dik, maar voorlopig moet het maar, de bewoners zullen al blij genoeg zijn dat er eindelijk licht is in het huis. Ook al is dat voorlopig alleen nog maar in de woonkamer en op de beide zolderkamertjes. Als alle lampjes klaar zijn en het, samen met de plafonds, eindelijk in het huis zijn aangebracht, staat er nog iets leuks te gebeuren.

[Foto:  Rita Melgert]

Omdat Dick het maar saai vindt overal het licht aan 鏹 uit, heeft hij een programmaatje in Basic op de computer ontworpen, zodat het licht straks via de computer geregeld word. Met behulp van een 8-relaisbord 幯 een trafo kan ik straks mijn lampjes op verschillende manieren laten branden. Van beneden naar boven per kamer, van boven naar beneden, heen en weer, en dat alles m彋 en zonder herhaling. Maar ook kan ik alle verlichting laten knipperen, achter elkaar in 256 combinaties laten branden volgens een vast patroon (van programma's 1, 2 en 3 samen), en in willekeurige volgorde. En dan kan ik ook nog eens de snelheid waarmee dit wisselen van lampjes gebeurt, regelen door het meer of minder te vertragen.
Voor mijn computer heeft Dick mijn poppenhuis schematisch nagetekend, met raampjes, en dus kan ik nu al zien hoe straks alles gaat branden. Het ziet er prachtig uit, vooral ook omdat ik of alle lampjes in 澭n kleur kan laten branden op mijn monitor, of allemaal verschillende kleuren. Bij Basic heb je 16 kleuren, en daarmee kun je toch heel leuke effecten krijgen.

26 januari 2012]

[Foto:  Rita Melgert]

En nu is het eindelijk zo ver, het poppenhuis staat in huis. Op een tafel tussen de keuken en eethoek, heeft het een mooie plek gekregen, lekker hoog zodat ik er gemakkelijk bij kan. Een beetje schade heeft het huis wel opgelopen, 澭n kleine vochtplek en een los zittend bovendeel. Maar verder valt het reuze mee, vooral als je bedenkt dat de garage vochtig was, en natuurlijk de auto die er telkens weer in en uit moest. Alleen ben ik 澭n plint en een lamp van zolder kwijt, maar die komen we hopelijk nog ergens in een vergeten doosje tegen.

Creatief

november 2011

Yana in Almelo (Foto: 命ita Melgert)

Deze keer een oude scrappagina, niet met kippen maar met Yana. Een leuke scrap met foto's, gemaakt in die ene week in september 2011, dat ze hier heeft gewoond. De laatste twee dagen waren er momenten dat het er even op leek dat het wel goed zou komen, dat Yana toch wel zou gaan wennen. Helaas bleek dat niet het geval, ze kon niet wennen aan de veranderingen en dat maakte de verhuizing extra moeilijk. Als herinnering aan die paar mooie momenten heb ik deze scrappagina gemaakt. Dit is een kant en klaar pagina van Scrap Creations, maar die valt gemakkelijk te veranderen met behulp van PhotoImpact, of een ander grafisch programma.

[Foto:  Rita Melgert]

Na maanden leeggestaan te hebben in de garage komt mijn poppenhuis binnenkort eindelijk in huis. Al halverwege juli 2011, direct na het plaatsen van het laatste stukje over het huis in 2011, heb ik het poppenhuis leeggehaald in verband met de verhuizing. Uit plaatsgebrek komt het voorlopig in de garage te staan, om zo snel mogelijk een betere en vooral definitieve plek in huis te krijgen. Echt gunstig staat het ook daar niet, een kussen moet het huis beschermen tegen de auto. Het past allemaal net, maar voorlopig moet het maar tot we er ruimte in huis voor hebben.

november 2011

Kleine beer is moe

Nog steeds bezig met beertjes, en deze keer 嶰ht een minibeertje. Dit slaperige beertje meet maar 6,5 cm, is geheel beweegbaar en met de hand gemaakt. Deze keer heb ik kapok als vulmateriaal gebruikt, bij de andere beertjes en katertje was dat schapenwol. Ondanks dat het allemaal heel kleine onderdelen zijn, gaat er toch een flinke hoeveelheid van de kapok in. Het beertje is daardoor stevig maar toch zacht gevuld. Het kraagje dat ik eerst zou gebruiken was te smal en rafelde steeds verder uit, vandaar een stukje antiek kant. Verder heeft het beertje zijn knuffeldekentje bij zich en draagt het een slaapmuts met belletje.

Kleine beer en katertje

Zo naast het katertje, dat nog steeds geen naam heeft, lijkt het beertje niet zo heel klein. Ondanks dat het een jongensbeertje lijkt, vooral door de 'stoere' blik, is het een meisje. Tenminste, dat is de bedoeling, maar op de 澭n of andere manier lijken al mijn beertjes jongensbeertjes te worden. Hopelijk lukt het mij nog eens om 嶰ht een meisjesbeer te maken. Een jurkje aantrekken of een strik omdoen is namelijk niet voldoende, dat zie je maar weer aan de kleine beer. Ondanks het rozendekentje en de roze knoopjes ziet zij er niet meisjesachtig uit.

Familie beer

Pas naast de poot van Frank valt het op hoe klein het nieuwe beertje is. Hij, of zij, komt net boven de voet uit. Mijn berenfamilie begint al aardig te groeien, alleen liggen mijn eerste beertjes nog steeds ergens in een doos ingepakt. Maar zodra die allemaal bevrijdt zijn komen zij er gezellig bij staan.

Kleine beer en Bennie

Grote broer Bennie houdt een oogje in het zeil. Het kleine ding mag natuurlijk niet gestoord worden tijdens haar middagslaapje.

30 september 2011

Lekker warm aangekleed

Omdat ik niet echt zin heb om dit beertje uit elkaar te halen, zijn schanietjes zitten te los, moet de operatie maar even wachten. Maar om toch iets stevigs mee te geven brei ik een lekkere warme winter trui met bijpassend mutsje voor Frank, zoals ik dit beertje heb genoemd. Ik heb geen patroon dus maak ik een simpel maar toch leuk truitje. De voor en achterpandjes zijn gewoon vierkantjes met een leuk boordpatroon, de mouwtjes lopen wel van smal naar iets breder uit, anders past het niet over de stevige armpjes.
Het mutsje geeft even problemen, de oortjes komen er onder waardoor het mutsje wel erg groot moet worden. Op 澭n oor is ook geen optie, dus maak ik na het boordje een paar openingen voor Frank zijn oortjes. Het is best een grappig gezicht die oortjes die uit het mutsje steken.

25 september 2011

Een bloot beertje

Volgens mij begint het berenvirus toe te slaan, want alweer een nieuwe aanwinst. Dit beertje is zo'n 22 cm groot en net als de anderen volledig beweegbaar. Helemaal tevreden ben ik niet, maar dat ligt niet aan het uiterlijk van dit beertje. Nee, de schroeven die bij de schijfjes geleverd zijn, zijn te lang waardoor de armpjes en pootjes niet blijven zitten in de stand waarin ik het beertje neerzet. Met als gevolg dat het arme ding steeds maar weer omkukelt. Het hoofdje zit wel goed maar alleen omdat de stof daar iets dikker is door het aantrekken van de halsopening. Ik zal het beestje dus moeten 'opereren' en de schroeven vervangen of een stukje vilt tussen de schijfjes leggen om daarmee de ruimte op te vullen.

28 augustus 2011

Porseleinen baby

Tijdens het in- en weer uitpakken van alle spulletjes, kom ik ook een pakketje tegen om een babykonijntje te maken. Niet zomaar een pasgeboren konijntje, maar een babytje in een konijnenpakje, in de stijl van de Anne Geddes baby's. Net als het beertje Ben en het katerje, wordt ook dit kleine meisje met de hand in elkaar gezet. En ook zij heeft schijven in nek, armpjes en beentjes.
Ze wordt niet echt stijf opgevuld met fiberfill, zodat ze nog in verschillende houdingen gelegd kan worden. Ook krijgt ze een beetje 'gewicht' me in de vorm van granulaat. Vooral hierdoor 'vallen' haar beentjes natuurlijk naar beneden als je haar optilt. Eerst had ik haar gevuld met grof zwart granulaat, maar doordat de pluche niet al te dik is, schijnt dat erg door. Om dat te verhelpen stop ik rondom de granulaat fiberfill, met als resultaat wel een wit maar ook een veel te stijf popje met armpjes en beentje die wijd uitstaan.

Close-up snoetje

Close-up van het gezichtje, dat zeer goed is afgewerkt. De wangetjes hebben een lichte blos en het mondje en tongetje zien er realistisch uit. Jammer alleen dat het kleintje geen compleet pruikje heeft, alleen het stukje, iets groter, dat nu te zien is. Dus voorlopig moet het mutsje opblijven. Eigenlijk moest het mutsje vastgelijmd worden aan het hoofdje, maar omdat ik er misschien t鏂h een ander, compleet, pruikje op ga zetten, heb ik het mutsje alleen dicht gestrikt.

Tussen de beren

Hier ligt ze lekker tussen haar grote berenvrienden te slapen. Tien grote beren die het kleine meisje goed bewaken, tot ze allemaal hun plek in de kast krijgen. Maar die ligt nog in delen in mijn huis en moet nog verhuist worden. Maar met zijn allen gezellig in de stoel bij het raam, ziet er niet alleen heel leuk uit, maar is ook 'Bere-gezellig'.

26 augustus 2011

Een lief klein katje

Aangezien er door de verhuizing nog steeds niets van schilderen komt, pak ik nogmaals 澭n van de pakketjes met beestjes die al z lang liggen te wachten om eindelijk geboren te worden. Deze keer geen beertje maar een leuk katertje, een stuk kleiner dan het beertje. Het is dan ook een heel gepriegel, vooral het keren van de smalle pootjes. Maar het lukt en dit kleine katje heeft net als het beertje, schijfjes in nek en pootjes.

Poes en beertje

Om duidelijk te maken hoe klein het katertje is, ongeveer 10 centimeter, zit het hier naast zijn 'grote' vriend het beertje. Omdat het beertje iets weg heeft van Bennie Jolink, de zanger van Normaal, krijgt hij de naam Ben. Nu nog een passende naam voor het katertje.

Nogmaals twee vriendjes

Beiden luisteren graag naar de radio, vooral naar Rock & Roll en Blues.

11 augustus 2011

Een nieuw beertje

Tijdens mijn laatste bezoek aan de poppen- en berenbeurs in Ahoy Rotterdam, waarschijnlijk 1998, koop ik nog een aantal leuke berenpakketjes. Maar van beren en poppen maken komt door omstandigheden niet veel meer. Wel teken ik een patroontje op de bijgeleverde berenstof maar verder kom ik niet,... tot ik mijn spullen inpak en uitzoek in verband met mijn verhuizing. Op zolder kom ik een bak met berenstofjes, oogjes, patroontjes, schijven en natuurlijk al de pakketjes tegen.
En dan begint het toch weer te kriebelen, vooral als ik het pakketje zie met het toen door mij getekende patroontje op de mohair. Tussen het in en weer uitpakken van mijn dozen begin ik weer, na ruim 13 jaar, aan een kleine beer en zie daar, op mijn verjaardag en de eerste verjaardag van mijn webzijde is hij klaar.

Nogmaals beertje

Dit leuke beertje is 15 cm groot en het mooiste dat ik tot op heden gemaakt heb. Zijn vachtje is van lekker warrig mohair, en zijn oogjes zijn schoenknoopoogjes, verder zitten er schijfjes bij zijn kopje en pootjes en is dus volledig beweegbaar. Het beertje is vrij stevig gevuld met wol en voor de sier krijgt hij ook nog een mooie strik om.

 


Nieuw/Weblog

Meer over mij

Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties

Gastenboek
Reageren