Animaties

27 november 2010

© Rita Melgert

Als mijn poppenhuisbed klaar is komt het idee om er iets leuks mee te doen, zie het stop-motionfilmpje hieronder. Het uiteindelijke filmpje is vrij simpel gehouden, wat de omgeving waar het zich in afspeelt betreft. Mijn eerste probeersel, is dit slaapkamertje dat ik gemaakt heb met PhotoImpact 5. Met behulp van afbeeldingen uit Image en Shape Library, en verschillende achtergronden uit Fill Gallery worden de verschillende elementen in dit kamertje gemaakt. Ik leef me lekker uit wat kleurtjes en patroontjes betreft. Voorwerpen als bloemen en boeken worden verkleind en eventueel gespiegeld. Bij de 'ramen' gebruik ik perspectief om het toch een enigzins correct uiterlijk te geven.
Het kost me uren om dit, tweede, frame van het filmpje zo te krijgen, en daarmee is dat tevens het enige. Dit vergt zoveel tijd en energie, vooral omdat het bed niet op alle foto's op dezelfde plek blijkt te staan. Ik heb het bed en de smurfen met 'Magic Wand' omlijnd en daarna uitgeknipt en op de achtergrond geplaatst. Alle andere elementen zijn later toegevoegd. Vandaar dat ik besluit om er alleen een parketvloer in te 'leggen'. Misschien dat ik van de bovenstaande afbeelding een achtergrond ga maken, dan is het hooguit een kwestie van bed en smurfen selecteren, als object inverteren en achtergrond toevoegen, dan alles samenvoegen.

© Rita Melgert

Samen met Dick heb ik dit 'Stop-Motion' filmpje gemaakt nadat ik het poppenhuisbed af had. Het idee, en de hoofdrolspelers, komen van Dick. Met de camera op statief creŽren we samen dit leuke filmpje. De een verplaatst de figuurtjes telkens een klein stukje en de ander maakt de foto's. Maanden blijven de foto's liggen, maar uiteindelijk besluit ik ze te bewerken en met een animatieprogramma maak ik er een leuk filmpje van. Na nog weer eens een aantal maanden besluit ik dan eindelijk maar eens ons werk op internet te plaatsen.

[27 november 2010]


Reageren

Dit ben ik

Werk in Wording
Tekeningen
Schilderijen
Diversen
Creatief
Grafische Kunst
Amigakunst
Animaties
Gastenboek